Η Σπάρτα Πράγας επέστρεψε στο Champions League έπειτα από αναμονή 19 ετών και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο αφού νίκησε με 3-0 τη Σάλτσμπουργκ, την ίδια ώρα που η πρωτάρα Μπολόνια έμεινε στο 0-0 με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, η οποία έχασε πέναλτι.

Στην Epet Arena οι Τσέχοι μπήκαν δυνατά και μόλις στο 2ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Καϊρίνεν, ο οποίος ήταν εκεί που έπρεπε μετά την απόκρουση του Μπλάσβιχ σε σουτ του Χαράσλιν, για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Από νωρίς, επομένως, το σκορ ήταν στο 1-0 και λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 42′ ήρθε και το 2-0, αυτή τη φορά με το διαγώνιο σουτ του Ολατούντζι μετά το γέμισμα του Πάνακ.

Η Σάλτσμπουργκ ήταν με την πλάτη στον τοίχο και δεν κατάφερε να αντιδράσει, με τη Σπάρτα Πράγας να κλειδώνει το τρίποντο στο 58′, όταν ο Λάτσι συνδυάστηκε με τον Ολατούντζι και στη συνέχεια… άδειασε τρεις αμυντικούς και έγραψε με πλασέ το τελικό 3-0.

Μπολόνια – Σαχτάρ Ντόνετσκ 0-0: Ισοπαλία στο Ρενάτο Νταλ’ Αρα

Η Μπολόνια επέστρεψε στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση έπειτα από… 59 χρόνια και για πρώτη φορά συμμετέχει σε αυτή από όταν μετονομάστηκε σε Champions League. Η Σαχτάρ Ντόνετσκ, από την άλλη πλευρά, είναι σαφώς πιο έμπειρη. Όπως και να έχει, η αναμέτρησή τους στο Ρενάτο Νταλ’Αρα δεν είχε νικητή, αν και θα μπορούσε.

Οι Ουκρανοί, όμως, έχασαν πέναλτι στο 4′ με τον Σουντακόφ, τον οποίο νίκησε ο Σκορούπσκι, ενώ οι Ιταλοί είχαν ευκαιρίες στη συνέχεια και καλύτερη αυτή του 52ου λεπτού, όταν ο Ρίζνικ είπε «όχι» στον Φαμπιάν που εκτέλεσε από κοντά μετά την κεφαλιά-πάσα του Μόρο.

Έτσι, οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, παίρνοντας από ένα βαθμό στην 1η αγωνιστική της League Phase.