Περισσότερο επαγγελματισμό περιμένει να δείξουν οι παίκτες του Ολυμπιακού από εδώ και στο εξής, ο τεχνικός της ομάδας Ντούσαν Ίβκοβιτς. Αυτό τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της αναμέτρησης της Τετάρτης με τη Βαλένθια, για την 3η αγωνιστική της Euroleague. Ο «Ντούντα» ανέλυσε το προφίλ του ισπανικού συλλόγου, μίλησε για την αγωνιστική κατάσταση και τα προβλήματα των «ερυθρολεύκων», αλλά και για τους Μίλος Τεόντοσιτς και Ζόραν Έρτσεγκ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σέρβος κόουτς:

Για τη Βαλένθια

«Μας περιμένει ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Κάναμε μια μικρή ανάλυση του αγώνα με την ΑΕΚ. Αυτό το ματς δεν μας βοηθάει ενόψει της Βαλένθια. Τώρα περιμένω από την ομάδα να δείξει περισσότερο επαγγελματισμό και συγκέντρωση. Μπαίνουμε στον Φλεβάρη. Είναι μικρότερος ο μήνας, οι μέρες ζεσταίνουν και πρέπει κι εμείς να ‘μαστε πιο ζεστοί. Την Παρασκευή γνώρισα τον κύριο Κωσταντίνο Αγγελόπουλο και με ρώτησε αν πάμε στην Βαρκελώνη. Θέλουμε πολύ να πάμε στην Βαρκελώνη, πιστεύω ότι οι παίκτες θα καταλάβουν τι είμαστε και που είμαστε.

Η Βαλένθια είναι καλή ομάδα, με ωραίο ρυθμό. Η πιο ευχάριστη έκπληξη της Ευρωλίγκας. Μια ομάδα του Πέσιτς, που μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, μπήκε δυνατά και στο Τop-16. Είδα τον αγώνα με τη Φενέρ στην Πόλη. Στο τέλος έχαναν ένα καλάθι και είχαν σουτ για τρίποντο. Έχουμε εμπειρία μετά από αυτό που πάθαμε με τη Φενέρ. Προσπαθήσαμε με τους Τούρκους να παίξουμε ένα ματς σαν… πανηγύρι επειδή κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό. Ίσως μάθαμε πολλά τότε και τώρα μας περιμένει πιο δύσκολος αγώνας, απ’ ότι στο Κάουνας.

Έχουν δυο διαφορετικά πλέι μέικερ. Τον Κούκ που οργανώνει και τον Ντεκολό, που είναι πιο καθαρός σκόρερ. Προσπαθεί να σκοράρει και πάντα είναι επικίνδυνος. Έχει καλό σουτ μετά την ντρίμπλα. Δεν έχει τόσο καλές πάσες στην περιφέρεια και προτιμά τις διεισδύσεις. Εκεί που ξεχωρίζει η Βαλένθια, είναι ότι παίζουν με ψηλό «τριάρι», τον Κλαβέρ, μεγάλο ταλέντο και με τρομερή απόδοση αυτή την στιγμή. Έχουν καλά ποσοστά και πρέπει να πω και τον Μαρτίνεθ. Είναι ο ηγέτης της ομάδας. Στους ψηλούς είναι καλυμμένοι. Με τον Σαβάνοβιτς στο «4» που έπαιξε καλά και με την Σερβία. Ο Γιαφτόκας και Λίστσουκ στο «5» είναι πολύ καλοί. Πρέπει να ελέγξουμε το παιχνίδι, αυτοί θα ‘ναι έτοιμοι ψυχολογικά. Μας περιμένουν σαράντα λεπτά σκληρής δουλειάς. Θέλουμε καλή άμυνα και όσο μπορούμε να τρέξουμε και να έχουμε τον ρυθμό μας. Πρέπει να προσέξουμε τι σχέση λαθών με ασίστ».

Για τους τραυματίες

«Και ο Παπαλουκάς και ο Βασιλόπουλος προπονήθηκαν σήμερα».

Για το αν υπάρχει πίεση

«Στους «16» δεν έχει εύκολους αντιπάλους. Παίζουμε με μια ομάδα που είναι σε καλή κατάσταση. Πάθαμε ένα σοκ με τη Φενέρ, τώρα με την εμπειρία και με την εκτίμηση προς τον αντίπαλο, πρέπει να πάμε καλά. Χρειάζεται σκληρή δουλειά. Δείτε και τα άλλα ματς. Η Σιένα κέρδιζε 10 πόντους και έχασε 6-26 στο τελευταίο δεκάλεπτο. Τι να πει η Κάχα Λαμποράλ. Κέρδισε στη Μάλαγα και έχασε από τη Λιέτουβος. Να ‘μαστε σοβαροί».

Για τον Μίλος Τεόντοσιτς

«Ο Μίλος δεν είναι άγνωστος παίκτης. Μιλάμε για τον πολυτιμότερο παίκτη της Euroleague, πέρυσι. Σίγουρα πέρασε μια κρίση εκεί γύρω στα Χριστούγεννα. Έχασε κάπως τον ρυθμό. Είχαμε δυο μέρες οφ στις γιορτές. Μιλήσαμε, είναι συγκεντρωμένος, κάνει πιο δυνατή προσπάθεια από κάθε άλλη φορά στα τρία χρόνια που δουλεύω μαζί του».

Για την απόδοση της ομάδας του

«Δεν είχαμε σταθεροποιηθεί και είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους. Τώρα έρχονται εύκολα πράγματα, είναι τα καθοριστικά παιχνίδια και ξέρουμε τι να κάνουμε. Όλα τα προβλήματα είναι από την άμυνα. Έτσι είναι το μπάσκετ, έτσι είναι και το ποδόσφαιρο. Στο ποδόσφαιρο μια πίεση στα 3/4 του γηπέδου και μόλις κλέβεις τη μπάλα βάζεις γκολ. Εμείς στο μπάσκετ πως θα παίξουμε χωρίς άμυνα και χωρίς σωστή πίεση; Έχουμε παίκτες πολύ συνεργάσιμους. Πρέπει να ‘χουμε και καλύτερο διάβασμα. Δεν είναι λογικό αυτό που γίνεται. Στο Κάουνας μπήκαμε άσχημα, μετά είχαμε ένα 16- 0, φύγαμε στους 23 πόντους και μετά ήμασταν κακοί. Χαλαρώσαμε, γιατί; Θέλαμε να βάλουμε τα σουτάκια; Υπήρχε εγωισμός; Μίλησα με τους παίκτες. Θέλει χρόνια για να συνηθίσεις, εμείς είμαστε τέσσερις μήνες μαζί».

Για τον αγώνα με την ΑΕΚ

«Τους ρώτησα και σήμερα αν μας βοήθησε ψυχολογικά και πνευματικά το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Είμαστε ομάδα που δεν μπορεί να ετοιμαστεί για δυο αγώνες; Δεν το πιστεύω, έχουμε και έμπειρους παίκτες. Συνεχίζουμε, έχουμε 16 έτοιμους παίκτες. Στρώσαμε την άμυνα στην περιφέρεια και στο πικ ‘ν ρολ, ξαφνικά έχουμε πρόβλημα στο μαρκάρισμα των ψηλών. Μπράβο στον Κορωνιό που μας άνοιξε τα μάτια. Ήταν λάθος η προετοιμασία, δεν ήταν έτοιμη η ομάδα και δεν φταίνε μόνο οι παίκτες. Φταίει και ο προπονητής».

Για την μέχρι τώρα πορεία

«Είμαι ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα αλλά δε σημαίνει κάτι αυτό. Είμαστε σε όλους τους στόχους και περιμένω συγκέντρωση και να πάμε καλύτερα. Ίδρωσαν οι παίκτες ως τώρα, οπότε να δούμε τι θα… πουν τα επόμενα παιχνίδια. Έρχεται η περίοδος να απολαύσουμε τα ματς και να δείξουμε τι είμαστε και που θα πάμε».

Για τον Ζόραν Έρτσεγκ

«Ο Έρτσεγκ προσπαθεί. Δυστυχώς σε όλη αυτή τη διάρκεια, αυτό που τον εμπόδισε, ήταν ότι είχε τραυματισμούς. Τώρα προσπαθεί, συνεχίζει. Είμαι ευχαριστημένος. Πήραν κάποιοι παίκτες ευκαιρία και τώρα πάλι ρωτάνε κάποιοι αν ήταν ο Γκόρντον έτοιμος να φύγει. Όχι βέβαια. Ένας παίκτης και με ένα ριμπάουντ ή μια άμυνα, μπορεί να βγάλει όλο το συμβόλαιό του. Να το ξέρετε αυτό…»

Για τον κόσμο

«Εμείς θέλουμε τον κόσμο κοντά μας και μας βοηθάνε σ’ όλα τα παιχνίδια. Η εμπειρία με την Ούλκερ σίγουρα δεν μας βοηθά. Ο κόσμος ξέρει και πονάει πιο πολύ από μας. Η παράσταση πρέπει να ‘ναι όσο γίνεται καλύτερη για τον κόσμο».

Πηγή: sportfm.gr