Ο Κλοντ Μακελελέ παρουσιάστηκε από τον Asteras AKTOR και τόνισε μεταξύ άλλων στις πρώτες του δηλώσεις πως θα δώσει και την ψυχή του για την ομάδα.

Τα πρώτα λόγια του Κλοντ Μακελελέ ως προπονητής του Asteras AKTOR:

«Πρώτα από όλα ευχαριστώ, είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Είχα ήδη σημαντικές συνομιλίες με την ομάδα. Έχω ήδη μιλήσει με τον πρόεδρο τους ιδιοκτήτες και έχω κάνει τις πρώτες γνωριμίες. Μου έχουν εξηγήσει την ιστορία και το όραμα που έχουν τόσο για την ομάδα όσο και για την πόλη. Δεν ήρθα για τα χρήματα, έχω κερδίσει όσο έπαιζα. Ήρθα γιατί είμαι παθιασμένος για το ποδόσφαιρο. Και πείστηκα αμέσως γιατί είδα ξεκάθαρους ανθρώπους και όταν βλέπω τέτοιους ανθρώπους μου είναι εύκολο.

Και θα πω την αλήθεια η ομάδα είναι καλή γιατί ο προηγούμενος προπονητής έκανε καλή δουλειά. Θα κάνουμε σπουδαία δουλειά σε αυτή την ομάδα. Όταν αναλαμβάνω μια δουλειά θέλω να δίνω την ψυχή μου. Είμαι αφοσιωμένος σε αυτό γιατί και η οικογένειά μου δεν θα είναι εδώ.Θέλω οι ποδοσφαιριστές μου να δουλεύουν, οι παίκτες μου να φτάνουν ψηλά, να φτάνουν μέχρι τις εθνικές ομάδες.

Η πρώτη ομάδα θα επιδιώκει τη νίκη. Θα είμαστε συγκεντρωμένοι στην πρώτη ομάδα, βήμα βήμα να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας, βήμα βήμα και με πολλή δουλειά. Κάθε ημέρα να βελτιωνόμαστε σταδιακά αλλά με σταθερότητα. Θα ήθελα και από τους δημοσιογράφους να δείξουν κατανόηση και να μην ασκούν μεγάλη κριτική στους παίκτες μου. Άμα θέλουν να ασκούν σε εμένα κριτική».