Ο Εμμανουήλ Καραλής έδωσε συνέχεια στις εφετινές σπουδαίες εμφανίσεις του, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στο επί κοντώ, στον τελικό του Diamond League των Βρυξελών. Με άλμα στα 5,82μ. ολοκλήρωσε τον αγώνα ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης, ο οποίος είχε και τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 5.92μ.

Στην πρώτη θέση και με ρεκόρ meeting βρέθηκε ο «συνήθης-ύποπτος», Μόντο Ντουπλάντις, με τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη του Παρισιού να σημειώνει 6,11μ. και να γνωρίζει την αποθέωση από τον κόσμο που παρακολούθησε τις προσπάθειες του και φυσικά από τον Καραλή, που έσπευσε να τον αγκαλιάσει.

Την τρίτη θέση στο μήκος με άλμα στα 8,15μ., το οποίο σημείωσε στην έκτη και τελευταία προσπάθεια του, κατέλαβε ο Μίλτος Τεντόγλου.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης δεν βρήκε ρυθμό στα πρώτα άλματα, τα οποία μετρήθηκαν στα 6,81μ. και 5,97μ., ήταν άκυρος στο τρίτο, ενώ συνέχισε στα 7,76μ., 7,83μ. και 8,15 μέτρα.

Ο Σιμόν Εχάμερ πέτυχε 8,16μ. στο έκτο του άλμα και έριξε στην τρίτη θέση τον Έλληνα, ενώ νικητής με 8.28μ. και εφετινό ρεκόρ ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2019 Τάτζεϊ Γκέιλ.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι έκλεισε τη χρονιά με τρεις σπουδαίες νίκες σε κλειστό και ανοιχτό με κορυφαία όλων αυτή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία του στο αγώνισμα.

Θυμίζουμε πως ο Τεντόγλου κατέκτησε το Diamond League το 2022 στον τελικό της Ζυρίχης.