Με τον Ιωαννίδη να βάζει δύο γκολ και τον Κουλιεράκη να βρίσκει επίσης δίχτυα, η Εθνική Ελλάδας μπήκε με το δεξί στο Nations League νικώντας με 3-0 τη Φινλανδία, στο επίσημο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της.

Η Εθνική μας ομάδα έψαχνε τα πατήματά της στο ξεκίνημα του αγώνα απέναντι σε έναν αντίπαλο που πατούσε καλύτερα και είχε την πρώτη της ευκαιρία στο 12′, όταν ο Καμαρά έκανε το γύρισμα για τον Άντμαν, ο οποίος από καλή θέση έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Ήταν η πρώτη καλή φάση του παιχνιδιού, στο οποίο η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδειχνε μπλοκαρισμένη και δεν μπορούσε να απειλήσει.

Παρ’ όλα αυτά, στο 23′ κατάφερε να σκοράρει και το έκανε χάρη στον τερματοφύλακα Χραντέσκι που έκανε μεγάλο λάθος μετά την πάσα του Γκάλβεζ, με τον Ιωαννίδη να λέει «ευχαριστώ» και να κάνει εύκολα το 1-0. Η Ελλάδα είχε, πλέον, το προβάδισμα και η Φινλανδία είχε λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 30′ την ευκαιρία για να ισοφαρίσει αλλά ο Πέλτολα δεν έπιασε καλά την κεφαλιά από κοντά.

Η ευκαιρία, επομένως, χάθηκε και στο 37′ τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αφού μετά το γύρισμα του Τσιμίκα από αριστερά ο Κουλιεράκης τελείωσε ωραία τη φάση για το 2-0, με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Το σκορ ήταν καλύτερο από ό,τι θα περίμενε κανείς με βάση την απόδοση της Εθνικής ομάδας σε αυτό το διάστημα, στο β’ μέρος όμως μπήκε δυνατά από την αρχή και είχε ευκαιρία στο 46′ με τον Ιωαννίδη, το σουτ του οποίου βρήκε όσο έπρεπε ο Χραντέσκι για να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι. Τρία λεπτά, στο 52′, από γύρισμα του Τσιμίκα είχε ευκαιρία ο Πέλκας αλλά πρόλαβε να τον κλείσει η άμυνα και γενικά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε τον έλεγχο και πατούσε πολύ καλύτερα από ό,τι στο πρώτο μέρος.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς άρχισε στη συνέχεια τις αλλαγές, όπως και ο Μάρκου Κανέρβα από την άλλη πλευρά, με την Ελλάδα να κλειδώνει τη νίκη στο 76′, όταν ο Μπακασέτας εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ιωαννίδης με κεφαλιά έγραψε το 3-0 με το δεύτερό του γκολ. Ιδανικό ξεκίνημα, δηλαδή, στο Nations League για την Ελλάδα, η οποία θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Ιρλανδία (10/9) στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.

Ελλάδα (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (65′ Ζαφείρης), Μάνταλος (65′ Σιώπης), Χατζηγιοβάνης (46′ Κωνσταντέλιας), Μπακασέτας (77′ Παυλίδης), Πέλκας, Ιωαννίδης (77′ Βαγιαννίδης).

Φινλανδία (Μάρκου Κανέρβα): Χραντέσκι, Σταλ, Χόσκονεν, Ιβάνοβ, Γκάλβεζ, Πέλτολα, Σούλερ, Καμαρά (82′ Βάλτα), Άντμαν (62′ Κέσκινεν), Λουντ (62′ Γένσεν), Κάλμαν (62′ Ποχγιάνμπαλο).