O Στεφάν Λανουά ανέλυσε τις σημαντικότερες φάσεις της 3ης αγωνιστικής που προκάλεσαν μεγάλη συζήτηση.

Ξεκίνησε με το ακυρωθέν γκολ του Άρη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, για το οποίο ο πρόεδρος της ΚΕΔ τόνισε πως «ένα τέρμα θα πρέπει να ακυρώνεται εάν ο επιτιθέμενες σκοράρει με το χέρι ή αμέσως μετά από επαφή της μπάλας έστω και ακούσια», δικαιώνοντας ουσιαστικά τον διαιτητή για τον μη καταλογισμό του τέρματος που θα έδινε τη νίκη στους «κίτρινους» το Σάββατο.

Την σκυτάλη πήρε στη συνέχεια, η φάση με τον Μουκουντί από το Λεβαδειακός-ΑΕΚ, όπου και εκεί ο Στεφάν Λανουά συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή να μην δείξει πέναλτι, λέγοντας πως «ο αμυνόμενος αγγίζει την μπάλα με το χέρι μετά από εκτροπή αυτής. Πρώτα ακουμπάει στον μηρό και μετά στο χέρι του», συμπληρώνοντας πως ο αμυντικός της Ένωσης δεν είχε το χέρι του σε θέση που δεν έκανε το σώμα του μεγαλύτερο.

Τέλος, υπήρχαν και δύο φάσεις από το Ατρόμητος-ΠΑΟΚ όπου και σε αυτές ο πρόεδρος της ΚΕΔ συμφώνησε με τις υποδείξεις του διαιτητή, καθώς πριν το γκολ του «δικεφάλου» που ακυρώθηκε, ο Μπάμπα έχει κάνει φάουλ, ενώ για την φάση του 82ου λεπτού ο ρέφερι άφησε πλεονέκτημα, δίνοντας την ευκαιρία στον Καμαρά να σκοράρει.