Λίγες μέρες μετά τη μεγάλη νίκη επί της Λανς ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την Athens Kallithea στο γήπεδο της Λεωφόρου και χρειάστηκε το γκολ του Τετέ στο 92′ για να πάρει ισοπαλία 2-2, αποτέλεσμα που τον αφήνει ήδη, από την 3η αγωνιστική, στο -5 από την κορυφή.

Οι «πράσινοι» είχαν την τέλεια ψυχολογία μετά την πρόκριση επί της Λανς, οι τυπικά γηπεδούχοι όμως ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο ματς και σκόραραν στο 11′ με τον Πασαλίδη αλλά το γκολ, μετά και την εξέταση του VAR, ακυρώθηκε για φάουλ στον Ντραγκόφσκι.

Αμέσως μετά πάντως, στο 13′, η Athens Kallithea θα μπορούσε να σκοράρει ξανά και αυτή τη φορά το γκολ θα μετρούσε αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από την κεφαλιά του Ουλντρίκις μετά την εκτέλεση κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι, με λίγα λόγια, ήταν καλύτεροι, πιο επικίνδυνοι και από το 28ο λεπτό αυτό το έδειχνε και το σκορ, αφού ο Μουτίνιο με προβολή, μετά το γύρισμα του Ντεμέτριους από αριστερά, έκανε το 1-0.

Σκορ που δεν έμεινε για πολύ, όμως, αφού η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο ξύπνησε μετά το γκολ που δέχθηκε, είχε την πρώτη της ευκαιρία στο 30′ με τον Τετέ που δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπαραγκάν μετά τη μπαλιά του Μλαντένοβιτς και ισοφάρισε τελικά στο 32′: Κόρνερ του Τετέ, κεφαλιά του Γεντβάι, νέα κεφαλιά του Τζούριτσιτς και 1-1.

Παρ’ όλα αυτά, η Athens Kallithea θα μπορούσε να πάρει άμεσα, στο 35′, το προβάδισμα ξανά αλλά ο Ντραγκόφσκι είπε δύο φορές «όχι» στον Ντεμέτριους, πρώτα σε κεφαλιά και μετά σε σουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ντιμπά με δυνατό σουτ σημάδεψε το δοκάρι!

Οι γηπεδούχοι, με λίγα λόγια, ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και όλοι περίμεναν ότι ο Παναθηναϊκός θα βελτιωνόταν στο δεύτερο αλλά αυτό δεν έγινε… Ο προπονητής των «πράσινων» προσπαθούσε με τις αλλαγές του να βρει τη λύση για να ανεβάσει την απόδοσή της η ομάδα του αλλά αυτό δεν γινόταν.

Έτσι, τα λεπτά περνούσαν με την Athens Kallithea να μην απειλείται, τουλάχιστον μέχρι το 70′, όταν ο Τετέ έβγαλε με κάθετη τετ α τετ τον Ιωαννίδη αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε.

Και αφού δεν έγινε εκεί το 1-2, έγινε στο 80′ το… 2-1 από την προβολή του Βαλμπουενά μετά την πάσα του Μουτίνιο παγώνοντας τη Λεωφόρο!

Οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν πολύ κοντά σε μια μεγάλη νίκη, στο 92′, όμως, ο Τετέ μπήκε στην πορεία της μπάλας μετά το σουτ του Πελίστρι και έκανε το 2-2, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Athens Kallithea: Μπαραγκάν, Πασαλίδης (71′ Τσιβελεκίδης), Ισιμά Μιρέν, Μότοκ, Μανθάτης, Ματίγια (86′ Μουστακόπουλος), Ντιμπά (76′ Μερκάτι), Χάνουσεκ, Μουτίνιο, Ντεμέτριους (71′ Βαλμπουενά), Ουλντρίκις (86′ Ματίγεβιτς).

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (46′ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς (58′ Μαξ), Αράο, Τσέριν (83′ Σπόραρ), Τζούριτσιτς (67′ Μπακασέτας), Μαντσίνι (58′ Πελίστρι), Τετέ, Ιωαννίδης.