Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει μέχρι την Τετάρτη (4/9) στη 01:00 ώρα Ελλάδας, να καταθέσει στην UEFA την ευρωπαϊκή του λίστα για τα έξι παιχνίδια της League Phase του Conference League και στενεύουν τα περιθώρια για τις τελευταίες μεταγραφές. Οι Πράσινοι χρειάζονται τουλάχιστον έναν κεντρικό χαφ.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πολλά ονόματα έχουν συνδεθεί με τον Παναθηναϊκό, όπως αυτό του Μάμα Μπαλντέ, ο οποίος τελικά μετακόμισε από τη Λυών στην Μπρεστ. Παρά τις φήμες, δεν υπήρξε καμία τελική κίνηση από την ελληνική ομάδα, και δεν είναι ξεκάθαρο αν ο παίκτης αποτέλεσε πραγματικό στόχο ή αν ήταν απλώς φημολογία.

Πιο πρόσφατα, οι φήμες και τα δημοσιεύματα έχουν επικεντρωθεί στον Λούκας Ρομπερτόνε, έναν Αργεντινό με ιταλικό διαβατήριο που αγωνίζεται στην Αλμερία. Ο Ρομπερτόνε είναι κεντρικός μέσος με αγοραστική αξία γύρω στα 7 εκατ. ευρώ και έχει συμβόλαιο με την Αλμερία μέχρι το 2028. Αν και υπάρχουν αναφορές για διαπραγματεύσεις μεταξύ Παναθηναϊκού και Αλμερίας, η Αλμερία δύσκολα θα αφήσει τον αρχηγό της να φύγει, παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία.

Παρά το γεγονός ότι ο Ρομπερτόνε αγωνίστηκε βασικός στην ισοπαλία 2-2 με τη Σανταντέρ στην πρεμιέρα της La Liga 2, δεν ήταν στην αποστολή για τη νίκη 1-0 επί της Τενερίφης και είναι αμφίβολο αν θα αγωνιστεί στο ματς με τη Σπόρτινγκ Χιχόν (31/8, 22:30).

Πιθανότατα, όπως και σε προηγούμενες μεταγραφές, ο Παναθηναϊκός θα καταλήξει σε έναν παίκτη που δεν έχει αναφερθεί ευρέως στα μέσα ενημέρωσης, καθώς η φετινή τακτική της ομάδας είναι να προχωρά με κινήσεις «κάτω από το ραντάρ» μέχρι να ολοκληρωθεί η κάθε μεταγραφή. Αυτή η τακτική, εκτός από την προσθήκη του Φακούντο Πελίστρι, έχει αποδειχθεί αποτελεσματική.