Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αμέσως μετά την κλήρωση του Ολυμπιακού για το League phase του UEFA Europa League αναφέρθηκε στις μεταγραφικές εξελίξεις των κυπελλούχων Ευρώπης, σχολίασε την υπόθεση του Ντάνιελ Ποντένσε που απασχολεί το κλαμπ και τους φίλους της ομάδας, ενώ αναφέρθηκε και στον τελικό της διοργάνωσης ο οποίος θα διεξαχθεί στο… σπίτι του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού

«Εμείς μέχρι τελευταία στιγμή ψάχνουμε για κάτι καλό, κάτι πολύ καλό και το έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Όλο το καλοκαίρι ακούμε ονόματα, εμείς μπορεί να διαψεύδουμε μια δύο φορές αλλά δεν είναι αυτή η δουλειά μας.

Αναφορικά με το θέμα του Ποντένσε, μέχρι σήμερα τον περιμέναμε αλλά και αυτά που ζητάει και ο τρόπος που σκέφτεται το έχει κάνει πάρα πολύ δύσκολο. Οι προσφορές που έχουμε δώσει είναι εξωπραγματικές για τα ελληνικά δεδομένα.

Θα πρέπει να μην ξεφεύγουμε, να έχουμε τον νου μας σε αυτόν και να ψάξουμε και για άλλες λύσεις. Μην ξεχνάμε έχουμε και στην ομάδα μας παίκτες που έχουν ξεχωρίσει αλλά και τα νέα παιδιά».

«Δεν υπάρχουν εύκολες κληρώσεις. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλους τους αντιπάλους με σοβαρότητα και να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας. Επίσης την εμπειρία που έχουμε από όλους μας τους αγώνες στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Να πάρουμε καλά αποτελέσματα εκτός έδρας. Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και πιο έτοιμοι αφού τώρα πλέον μετά την επιτυχία μας στο Conference League οι αντίπαλοι μας υπολογίζουν πολύ περισσότερο και θα είναι καλά προετοιμασμένοι, θα μας έχουν παρακολουθήσει πολύ περισσότερο. Πρέπει και εμείς να κάνουμε κάτι πολύ καλύτερο από ότι είχαμε κάνει μέχρι σήμερα.

Έχουμε εμπιστοσύνη στον προπονητή και την ομάδα μας, όμως χρειάζεται να κάνουμε υπομονή. Είναι κάποια νέα παιδιά που είδατε τι έχουν πετύχει, και στη Βραζιλία. Να δώσουμε χρόνο σε αυτά τα παιδιά ώστε να δείξουν τι μπορούν να κάνουν στο υψηλότερο επίπεδο αλλά και στην Ελλάδα.

Στόχος μας είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και να πάμε όσο καλύτερα γίνεται στην Ευρώπη. Και γιατί όχι όταν ο τελικός είναι στο σπίτι του προπονητή μας και του Ερνέστο, γιατί να μην πάμε all the way; Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε. Όταν εγώ μιλούσα για ευρωπαϊκές νίκες και τρόπαια πριν 14 χρόνια ορισμένοι στη χώρα μας μπορεί να χλεύαζαν. Είδατε ότι ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα και πολύ μεγάλες νίκες έχει γευτεί στην Ευρώπη και το ευρωπαϊκό κύπελλο είναι κάτι που αξίζαμε και οι αντίπαλοί μας ήταν μεγάλες ομάδες. Συνεχίζουμε με μεγάλη όρεξη για νέες διακρίσεις.

Όπως ακούσαμε δεν ήταν μόνο η επιτυχία του Conference League αλλά είμαστε η μοναδική ομάδα που πανηγύρισε δύο τίτλους στην Ευρώπη, μαζί με το Youth League. Ο Ολυμπιακός έχει μπει πλέον μέσα στα ευρωπαϊκά σπίτια, ακόμα και στη Βραζιλία είδαμε 40 χιλιάδες κόσμο να ζητωκραυγάζουν για την ομάδα τους αλλά να βλέπουν και μια άλλη μεγάλη ομάδα να παίζει πάρα πολύ καλά και ίσως και να αξίζει τη νίκη.

Αυτό που έχουμε πετύχει είναι κάτι σπουδαίο για τον τόπο μας και θα ήθελα να υπάρξει συνέχεια. Όχι μόνο για τον Ολυμπιακό αλλά και για τις άλλες ομάδες. Ο ΠΑΟΚ είχε καλή πορεία και σήμερα είχε μια καλή κλήρωση, μπορεί να προχωρήσει. Είδαμε και τον Παναθηναϊκό που κέρδισε και προχωρά, είναι καλά νέα για την Ελλάδα αυτά».