Με επιστολή της προς την ΚΕΔ και την ΕΠΟ, η ΑΕΚ ζητάει να δοθούν πειστικές εξηγήσεις για τα κριτήρια με τα οποία καταρτίστηκαν οι νέοι πίνακες διαιτησίας, άμεση αγορά του ημιαυτόματου οφσάιντ και παράλληλα να δημοσιοποιούνται οι διάλογοι των διαιτητών με την αίθουσα VAR ώστε να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια.

Δύο αγωνιστικές έχουν γίνει στο νέο πρωτάθλημα και ήδη έχουν υπάρξει διαιτητικές αποφάσεις που έχουν προκαλέσει συζητήσεις και αμφισβήτηση, οπότε στην Ένωση αποφάσισα να ζητήσουν τρία συγκεκριμένα πράγματα από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Συγκεκριμένα, με επιστολή της προς ΚΕΔ και ΕΠΟ η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ ζητάει αρχικά να δοθούν εξηγήσεις, πειστικές, για τα κριτήρια με τα οποία καταρτίστηκαν οι νέοι πίνακες διαιτησίας.

Από εκεί και πέρα, στην ΑΕΚ θέλουν την άμεση αγορά του ημιαυτόματου οφσάιντ, θέμα που έθιξε ο Μάκης Γκαγκάτσης στη συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση για τις γραμμές του VAR.

Τέλος, οι άνθρωποι της Ένωσης ζητάνε να δημοσιοποιούνται οι διάλογοι των διαιτητών με την αίθουσα VAR, όπως γινόταν πέρυσι στην Ιταλία και έχει αποφασιστεί να γίνεται φέτος στην Αγγλία, προκειμένου να μαθαίνει όλος ο κόσμος για το πώς πάρθηκε η απόφαση σε κάθε επίμαχη φάση και να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια.