Με γκολ του Σπόραρ στο 96ο λεπτό ο Παναθηναϊκός, ο οποίος και πάλι δεν ήταν καλός, επικράτησε με 1-0 του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ και πήρε την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, αφήνοντας πίσω του την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης στην πρεμιέρα.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν… δυνατό, αφού στα πρώτα λεπτά θα μπορούσαν να σκοράρουν και οι δύο ομάδες. Αρχικά οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι είχαν δοκάρι μόλις στο 1ο λεπτό με το γυριστό σουτ του Γιαννιώτα και με τον Ντραγκόφσκι να βρίσκει τη μπάλα, μετά την εκτέλεση κόρνερ.

Αμέσως μετά, στο 3′, ήταν η σειρά των γηπεδούχων να πλησιάσουν στο γκολ με την κάθετη του Μαντσίνι για τον Γερεμέγεφ που έφυγε στην πλάτη της άμυνας αλλά το τελείωμα δεν ήταν καλό και η ευκαιρία χάθηκε.

Όπως και να έχει, ήταν δύο φάσεις που προκαλούσαν… αισιοδοξία για τη συνέχεια, για το θέαμα που θα μπορούσαν να προσφέρουν οι δύο ομάδες, αλλά τελικά ο ρυθμός δεν ήταν ανάλογος. Χωρίς αυτό να σημαίνει, όμως, ότι δεν υπήρχε φάση για γκολ.

Όπως, για παράδειγμα, αυτή του 23ου λεπτού για τους «πράσινους», με τους Τσέριν – Γερεμέγεφ να συνεργάζονται ωραία και τον πρώτο να σουτάρει εντός περιοχής, για να αποκρούσει ο Γκροφ. Το 0-0, επομένως, παρέμεινε και δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αφού ο Λεβαδειακός είχε καταφέρει να αποδιοργανώσει την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης πάντως, στο 46′, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να σκοράρει αλλά οι Βαγιαννίδης και Σένκεφελντ δεν κατάφεραν να κάνουν την προβολή μετά την εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα και το παιχνίδι συνεχίστηκε χωρίς να γίνεται κάτι τρομερό.

Το γκολ που πέτυχαν οι Βοιωτοί στο 54′ με τον Γιαννιώτα στην αντεπίθεση ακυρώθηκε για οφσάιντ του Όζμπολτ στην αρχή της φάσης, απόφαση που επιβεβαιώθηκε από το VAR, με την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο να προσπαθεί στη συνέχεια να βρει τον τρόπο για να σκοράρει και να μην τον βρίσκει…

Στο 91′ ο Γκροφ απέκρουσε το σουτ του Μαξίμοβιτς και στην επαναφορά ο Γερεμέγεφ δεν κατάφερε να βρει στόχο χάνοντας μεγάλη ευκαιρία και εκεί που όλα έδειχναν γκέλα, ήρθε τελικά η… νίκη!

Στο 96′ ο Γκροφ απέκρουσε την κεφαλιά του Τετέ στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Σπόραρ έκανε το 1-0, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη και τους οπαδούς που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ να αποδοκιμάζουν μετά τη λήξη αφού η απόδοση της ομάδας δεν ικανοποίησε κανέναν.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μαξ (71′ Μλαντένοβιτς), Μαξίμοβιτς, Τσέριν (76′ Αράο), Μπακασέτας (59′ Τζούριτσιτς), Μαντσίνι (59′ Τετέ), Πελίστρι (59′ Σπόραρ), Γερεμέγεφ.

Λεβαδειακός: Γκροφ, Βήχος, Τσάπρας, Πλέγας (78′ Μεχία), Μπάλτσι, Παπαδόπουλος, Πεντρόζο (78′ Ρόμο), Γιαννιώτας (83′ Γιόκε), Κωστής (60′ Λαμαράνα), Κάσσος, Όζμπολτ (60′ Συμελίδης).