Με φόρα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ο Εμμανουήλ Καραλής επιβεβαίωσε ότι είναι ένας από τους καλύτερους του κόσμου, πλέον, στο άλμα επί κοντώ αφού στο Diamond League της Σιλεσίας έκανε άλμα στα 6 μέτρα διαλύοντας το πανελλήνιο ρεκόρ.

Ότι είναι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση είχε φανεί από το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ιουνίου, στη Ρώμη. Η επιβεβαίωση ήρθε από το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και από εδώ και πέρα ο Έλληνας πρωταθλητής δείχνει έτοιμος για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον. Συνεχώς, άλλωστε, είναι όλο και μεγαλύτερες οι επιδόσεις του.

Ο Καραλής, ο οποίος είχε ως προσωπικό ρεκόρ το 5,93μ., πήγε στο Diamond Legue της Σιλεσίας με στόχο να ξεπεράσει τα 6 μέτρα και τα κατάφερε! Ο «Μανόλο» πέρασε με την πρώτη τα 5,62μ., με την πρώτη τα 5,72μ., με την πρώτη τα 5,82μ., με τη δεύτερη τα 5,92μ. και με την τρίτη τα 6 μέτρα, πανηγυρίζοντας έξαλλα την επίδοσή του που αποτελεί ιστορικό πανελλήνιο ρεκόρ.

Και από εδώ και πέρα, μαζί με τις επιδόσεις ανεβαίνουν και οι απαιτήσεις για τον χάλκινο Ολυμπιονίκη, ο οποίος δεν μπορεί να κοντράρει τον… εξωγήινο Ντουπλάντις που κάνει παγκόσμιο ρεκόρ όποτε θέλει, μπορεί και πρέπει όμως να σταθεροποιηθεί στα μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.