Ο Κόμπι Μπράιαντ έφυγε από τη ζωή με τραγικό τρόπο στις 26 Ιανουαρίου 2020, δεν θα ξεχαστεί όμως ποτέ από κανέναν και ακόμη μία απόδειξη ήρθε από τη δημοπρασία που έγινε για τη ζακέτα που φορούσε στον τελευταίο του αγώνα, η οποία πουλήθηκε για 336.000 δολάρια.

Ήταν 13 Απριλίου 2016 όταν ο σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς πατούσε για τελευταία φορά στο παρκέ ως εν ενεργεία παίκτης και έβαζε 60 πόντους κόντρα στους Γιούτα Τζαζ. Ήταν μια πολύ συγκινητική βραδιά για τον ίδιο, την οικογένειά του, τους συμπαίκτες του, τους οπαδούς των Λέικερς και γενικά όλους τους φίλους του μπάσκετ και του αθλητισμού, οι οποίοι δεν μπορούσαν να φανταστούν το τραγικό τέλος που θα είχε λίγα χρόνια μετά.

Όπως και να έχει, ο Μπράιαντ είναι πάντα ζωντανός στη μνήμη των θαυμαστών του και ένας εξ αυτών δεν είχε πρόβλημα να ξοδέψει 336.000 δολάρια για να αποκτήσει τη ζακέτα, το πάνω μέρος της φόρμας των Λέικερς δηλαδή, που φορούσε στον τελευταίο του αγώνα.

Η συγκεκριμένη ζακέτα βγήκε προς πώληση σε δημοπρασία και έγιναν συνολικά 35 προσφορές, για να καταλήξει τελικά στα χέρια ενός συλλέκτη που πλειοδότησε προσφέροντας το ποσό των 336.000 δολαρίων.