«Ήθελε προσπάθεια με τη δική μας εκτέλεση και τον βαθμό δυσκολίας να μην πάρουμε μετάλλιο», ανέφερε η Ευαγγελία Πλατανιώτη, μέλος του ντουέτου, που αγωνίστηκε με τα ελληνικά χρώματα στην καλλιτεχνική κολύμβηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, καταλαμβάνοντας τελικώς την 6η θέση.

Ερωτηθείσα αν θα βρεθεί ως αθλήτρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028, στο Λος Άντζελες, η Πλατανιώτη σημείωσε: «Έχουμε πολύ δρόμο μέχρι το LA. Δεν μπορώ να το απαντήσω. Δυστυχώς το άθλημά μας αδικεί πολύ τους αθλητές. Θα ήθελα να δω βήματα εξέλιξης από το άθλημα.

Χειραγωγούνται οι αγώνες. Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που αδικήθηκε, αδικήθηκαν και άλλες. Ήθελε προσπάθεια, με τη δική μας εκτέλεση και τον βαθμό δυσκολίας, να μην πάρουμε μετάλλιο. Δεν έχει να κάνει μόνο με εμάς. Αν δω βήματα εξέλιξης, θα είμαι και πιο αισιόδοξη για το μέλλον του αθλήματος. Προς το παρόν, θα ξεκουραστώ. Δεν ξέρω αν θα πάω σαν αθλήτρια».

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη ήταν η σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής μαζί με τον Εμμανουήλ Καραλή στην τελετή λήξης. «Μετά από 17 χρόνια, η πρώτη μου Ολυμπιακοί ήταν το 2012. Κοιτώντας τον κόσμο, ήταν πολύ συγκινητική στιγμή. Υπήρχαν στιγμές που ήταν σαν ταινία. Στιγμές που είχα φανταστεί και τις έζησα. Πολύ μεγάλη τιμή να κρατάς τη σημαία της χώρας σου στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Δεν υπήρχε Έλληνας που να μη συγκινηθεί και να μη νιώσει το δέος όλου αυτού που παρουσίασαν – και από κοντά ήταν ακόμα πιο μαγικό. […] Η αλήθεια είναι ότι σαν αθλήτρια δεν έχω νιώσει πιο ξεκούραστη τελετή έναρξης. Ήταν πολύ γρήγορο. Δεν κουραστήκαμε, βραχήκαμε όμως, γιατί έβρεχε. Είναι τελείως διαφορετικό σε ένα κατάμεστο στάδιο. Μου άρεσε σαν εμπειρία, αλλά δεν συγκρίνεται με την παρέλαση σε ένα στάδιο».