Μετά την απόκτηση του Λορέντζο Μπράουν ο Παναθηναϊκός ψάχνει απλά έναν ψηλό για να είναι έτοιμο το ρόστερ για τη νέα σεζόν και ο Εργκίν Αταμάν μιλώντας στη Hurriyet αποκάλυψε ότι στη λίστα βρίσκεται το όνομα του Ομέρ Γιουρτσεβέν, ο οποίος από το 2021 παίζει στο ΝΒΑ.

Το περσινό καλοκαίρι οι «πράσινοι» άλλαξαν προπονητή, με τον Τούρκο να αναλαμβάνει, και στη συνέχεια άλλαξαν και σχεδόν όλο το ρόστερ. Φέτος, όμως, δεν υπάρχει λόγος να γίνουν μεγάλες αλλαγές αφού η ομάδα είναι πολύ δυνατή, όπως έδειξε με την κατάκτηση τόσο της Euroleague όσο και του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τον Μπράουν για να αντικαταστήσει τον Βιλντόζα που αποδεσμεύθηκε και τώρα χωρίς άγχος ψάχνει για ένα ψηλό, με τον Αταμάν να βάζει στο κάδρο το όνομα του -συμπατριώτη του- Γιουρτσεβέν που ανήκει στους Γιούτα Τζαζ.

«Είμαι λίγο ανήσυχος ότι ο νέος παίκτης θα διαταράξει την ισορροπία της ομάδας καθώς έχουμε ήδη ένα σύστημα. Σκέφτομαι να μην κάνω αυτή τη μεταγραφή στην αρχή της σεζόν. Ο Σαρπ Αταμάν έχει ένα πολύ καλό όνομα στο μυαλό του. Σκεφτόμαστε αυτόν τον παίκτη δύο μέρες. Ο Γιουρτσεβέν έφυγε από το NBA και μιλάει με ευρωπαϊκές ομάδες. Ο Ομέρ είναι ένας πολύ καλός παίκτης και μου αρέσει. Πιστεύω θα τα πάει καλά στην Ευρώπη», είπε αρχικά στη Hurriyet ο προπονητής των «πράσινων» και συνέχισε.

«Έχουμε επίσης τον πιο σημαντικό σέντερ-φόργουορντ στην Ευρώπη, τον Ματίας Λεσορ. Το να πάρουμε έναν πολύ σημαντικό παίκτη όπως τον Γιουρτσεβέν θα μας έδινε θεωρητικά πολύ δύναμη. Ωστόσο, έχουμε ενδοιασμούς ως προς το πως θα αποτυπωθεί αυτό στο παρκέ. Το σκεφτόμαστε για να είμαι ειλικρινής, είναι στα ραντάρ μας. Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης».

Ο 26χρονος Τούρκος σέντερ είχε κατά μέσο ότο 4,6 πόντους, 4,3 ριμπάουντ και 0,6 ασίστ σε 11,4 λεπτά συμμετοχής την περσινή σεζόν με τους Γιούτα Τζαζ.