Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ κόντρα στη Μάλμε στον πρώτο αγώνα για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, με Τάισον και Μπάμπα όμως ισοφάρισε δις και με το τελικό 2-2 τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς της Τούμπας.

Οι Σουηδοί μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και η απόδειξη ήταν το δοκάρι που είχαν στο… 1ο λεπτό σε σέντρα-σουτ του Μπολίν, ενώ δευτερόλεπτα μετά χρειάστηκε η απόκρουση του Κοτάρσκι σε πλασέ ρου Νανάζι για να μη γίνει το 1-0, το οποίο τελικά έγινε στο 28′.

Από την εκτέλεση κόρνερ του Νανάζι ο Γιάνσον με κεφαλιά βρήκε δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, με τη Μάλμε να έχει το προβάδισμα και τους «ασπρόμαυρους» να καλούνται να αντιδράσουν. Και το έκαναν λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 42′, όταν ο Τάισον με διπλή προσπάθεια, μετά το γύρισμα του Σάστρε, έγραψε το 1-1.

Το πρώτο μέρος έκλεισε ιδανικά για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου και το δεύτερο άρχισε με νέο δοκάρι για τους γηπεδούχους, αυτή τη φορά σε σουτ του Γιάνσον μετά το στρώσιμο του Στρίγκερ-Λάρσεν. Λίγα λεπτά μετά, στο 54′, ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να πλησιάσει στο γκολ αλλά ο Τόμας αστόχησε από καλή θέση χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.

Το ματς είχε καλό ρυθμό και οι δύο ομάδες έπαιζαν ανοιχτά για το γκολ, το οποίο τελικά πέτυχε στο 67′ η Μάλμε, για το 2-1, με τον Νανάζι -και με τη βοήθεια της τύχης- μετά το κόρνερ του Κρίστιανσεν. Έτσι, οι Σουηδοί πήραν ξανά το προβάδισμα, με τη νέα ισοφάριση όμως να μην αργεί.

Στο 75′ ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε κόρνερ και ο Κουλιεράκης με το κεφάλι βρήκε τον Μπάμπα που έκανε το 2-2, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων για τρίτο γκολ στα τελευταία λεπτά.

Όλα ανοιχτά, επομένως, ενόψει της ρεβάνς της 13ης Αυγούστου στην καυτή Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ θα έχει τον πρώτο λόγο.

Μάλμε (Χένρικ Ρίντστρομ): Νταλίν, Στρίγκερ-Λάρσεν, Γιάνσον, Ζάτερστρομ, Μπουζανέλο, Μπολίν (83’ Αμπντί Αλί), Γιόνσεν, Πένια (90’+4’ Μπεργκ), Νανάζι, Μποτχάιμ (66’ Κρίστιανσεν), Τέλιν.

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (73’ Καμαρά), Οζντόεφ, Κωνσταντέλιας (83’ Μουργκ), Ζίβκοβιτς (73’ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Τόμας (69’ Τισουντάλι).