Η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι και η Κολομβία του Χάμες Ροντρίγκες αναμετρήθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας (15/7) στο «Hard Rock Stadium» του Μαϊάμι, με στόχο το τρόπαιο στην αρχαιότερη διοργάνωση εθνικών ομάδων στον κόσμο, το 48o Κόπα Αμέρικα. Η πρωταθλήτρια Αργεντινή κατάφερε να κατακτήσει τον 16ο τίτλο της, κερδίζοντας την Κολομβία με 1-0 χάρη σε ένα γκολ στην παράταση με ήρωα τον Λαουτάρο Μαρτίνες.

Η Αργεντινή, με σκόρερ Λαουτάρο Μαρτίνες στο 112′, επικράτησε της Κολομβίας και διατήρησε τα σκήπτρα της στη Λατινική Αμερική, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στην κορυφή τριών σερί μεγάλων διοργανώσεων.

Ο τελευταίος τίτλος της Αργεντινής έρχεται σε συνέχεια των θριάμβων της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και στο Κόπα Αμέρικα του 2021 και δίνει στον οκτώ φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας, Λιονέλ Μέσι, τον τέλειο αποχαιρετισμό σε αυτό που είναι πιθανότατα το τελευταίο του διεθνές τουρνουά, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

Ο Λιονέλ Μέσι έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 66′, αποχωρώντας με δάκρυα στα μάτια και γνωρίζοντας την αποθέωση από τους συμπατριώτες του.

Σημειώνεται πως ο αγώνας καθυστέρησε περισσότερο από μία ώρα αφού χιλιάδες οπαδοί χωρίς εισιτήρια προσπάθησαν να εισέλθουν στο στάδιο.