Το άγχος είναι ο χειρότερος εχθρός για τον Ολυμπιακό εν όψει της αναμέτρησης της Τετάρτης με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας, όπως δήλωσε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς κατά την αναχώρηση της αποστολής για τη Λιθουανία το μεσημέρι της Τρίτης. Η ήττα της περασμένης Πέμπτης από τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ έβαλε σε περιπέτειες τους «ερυθρόλευκους» και η νίκη είναι μονόδρομος κόντρα στο συγκρότημα του Ηλία Ζούρου.

«Στο Top 16 της Ευρωλίγκας κάθε παιχνίδι έχει μεγάλη σημασία. Θα πρέπει να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι μετά την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Δεν θέλω να βάλω πίεση στην ομάδα», δήλωσε ο Σέρβος τεχνικός και πρόσθεσε: «Είναι καλό που πάμε με τσάρτερ γιατί λόγω του τραγικού γεγονότος στη Μόσχα θα υπάρχουν προβλήματα στις πτήσεις. Κάναμε καλές προπονήσεις κι έχουμε ακόμη δύο στο Κάουνας. Ταξιδεύουμε με 13 παίκτες γιατί έχουμε κάποια μικροπροβλήματα, γιατί ο Βασιλόπουλος και ο Έρτσεγκ έκαναν μόνο μια προπόνηση χθες. Μπορεί να παίξει ο Γκόρντον γιατί είναι διαφορετικό παιχνίδι».

Όσο για το προφίλ της Ζαλγκίρις, ανέφερε: «Η Ζαλγκίρις είναι μία ομάδα γρήγορη, με καλούς σουτέρ και καλούς αθλητές. Δεν θα πρέπει να τους αφήσουμε να τρέξουν στον αιφνιδιασμό. Θα πρέπει να έχουμε τον έλεγχο και να κάνουμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Παίξαμε δύο διαφορετικά παιχνίδια στα τελευταία ντέρμπι με ‘Φενέρ’ και Παναθηναϊκό».

Ο Ματ Νίλσεν, από πλευράς παικτών του Ολυμπιακού, τόνισε: «Η Ζαλγκίρις είναι πολύ καλή ομάδα, ειδικότερα στην έδρα της. Θέλουμε τη νίκη. Το ξέρουμε και έχουμε προετοιμαστεί γι’ αυτό το παιχνίδι. Θέλουμε να ελέγξουμε το ρυθμό του παιχνιδιού, να επιβάλουμε τον δικό μας και να πάρουμε τη νίκη. Δεν θα πρέπει να παρασυρθούμε από το γρήγορο ρυθμό τους και να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Το σημαντικότερο είναι να μην επηρεαστούμε από την ατμόσφαιρα. Το γήπεδο της Ζαλγκίρις είναι μικρό, μπασκετικό, παλιό και ο κόσμος είναι πολύ κοντά στο παρκέ».

Εκτός αποστολής του Ολυμπιακού έμειναν οι Γλυνιαδάκης, Πελεκάνος και Κατσίβελης.

Πηγή: sport-fm.gr