Η Κολομβία πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Copa America, όπου θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι, με τον Χάμες Ροντρίγκες να είναι πραγματικός ηγέτης και να κάνει πράγματα που δεν έχουν ξανασυμβεί στην ιστορία της διοργάνωσης.

Τη σεζόν 2022-23 ο Ολυμπιακός είχε ρίξει βόμβα με την απόκτηση του Κολομβιανού άσου αλλά ο ενθουσιασμός που υπήρχε όταν ανακοινώθηκε η μεταγραφή του μετατράπηκε σε προβληματισμό στη συνέχεια. Και το γεγονός ότι η συνεργασία των δύο πλευρών διακόπηκε πρόωρα επιβεβαιώνει, αν μη τι άλλο, ότι ο Χάμες δεν έδειξε στην Ελλάδα τις πραγματικές δυνατότητές του.

Τις δείχνει, όμως, τώρα στο Copa America και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, αφού κάνει πράγματα που δεν έχουν ξαναγίνει και αυτό δεν είναι υπερβολή αλλά η πραγματικότητα. Σε 5 αγώνες ο Ροντρίγκες έχει πετύχει ένα γκολ και έχει δώσει 6 ασίστ, περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο στην ιστορία του Copa America σε μία διοργάνωση.

Έτσι, έχει καταφέρει να αναδειχθεί MVP σε 4 από τα 5 παιχνίδια της Κολομβίας, η οποία έχει προκριθεί στον τελικό του Copa America για 3η φορά στην ιστορία της. Ένας τελικός στον οποίο αντίπαλος θα είναι η Αργεντινή του Μέσι, από τον οποίο έχει κλέψει τη δόξα ο Χάμες με τις εμφανίσεις του. Θα του… κλέψει και την κούπα;