Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τη Γκενκ σε φιλικό αγώνα διάρκειας 120 λεπτών και επιβεβαιώθηκε ότι θέλει δουλειά ακόμη, όπως είναι λογικό, αφού δεν ήταν καλός και ηττήθηκε με 3-1.

Οι οπαδοί, προφανώς, θέλουν από τις ομάδες τους να νικάνε πάντα, ακόμη κι αν είναι φιλικά παιχνίδια. Οι προπονητές, από την άλλη πλευρά, στα φιλικά δεν ενδιαφέρονται για το σκορ αλλά για την εικόνα της ομάδας. Και η εικόνα του δικεφάλου του βορρά σε ακόμη ένα φιλικό δεν ήταν καλή.

Από νωρίς, άλλωστε, φάνηκε ότι τα πράγματα θα ήταν δύσκολα για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου αφού στο 9′ το σκορ ήταν ήδη 2-0 για τους Βέλγους με γκολ των Στέρνμπεργκ και Στέκερς έπειτα από δύο λάθη του Ότο. Μέχρι και το 30′ ο ΠΑΟΚ… δεν υπήρχε στο γήπεδο, στη συνέχεια όμως ανέβηκε, πίεσε, κέρδισε πέναλτι με τον Τσιγγάρα, το έχασε ο Μουργκ και τελικά μείωσε σε 1-2 με τον Μπάμπα μετά την εκτέλεση κόρνερ του Ντεσπόντοφ.

Από εκεί και πέρα, στο δεύτερο 60λεπτο ο Λουτσέσκου έκανε αλλαγές, οι «ασπρόμαυροι» είχαν ευκαιρίες με Βιεϊρίνια και Σμυρλή για να ισοφαρίσουν αλλά δεν το έκαναν και τελικά ο Ζεκίρι έκανε το 1-3, το οποίο σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων, με σουτ στο οποίο δεν αντέδρασε καλά ο Τσιφτσής.

ΠΑΟΚ (α’ 60λεπτο): Κοτάρσκι Ότο (30’ Σάστρε), Έκονγκ, Κουλιεράκης, Τσιγγάρας, Καμαρά, Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Τάισον, Σαμάτα.

ΠΑΟΚ (β’ 60λεπτο): Τσιφτσής Ράφα Σοάρες, Μιχαηλίδης Νάσμπεργκ (105’ Τσοπούρογλου), Σάστρε (90’ Γκούμας) Σβαμπ, Θυμιάνης Βιεϊρίνια (110’ Τσαούσης), Τάισον (70’ Σμυρλής), Κωνσταντέλιας (105’ Κουαλιάτα), Μπράντον.