Η Ισπανία αντιμετωπίζει τη Γαλλία στον ημιτελικό του Euro 2024 με τον Λαμίν Γιαμάλ στην αρχική 11άδα και αυτό σημαίνει ότι είναι ο νεότερος που αρχίζει ποτέ σε ημιτελικό μεγάλης διοργάνωσης, σπάζοντας το ρεκόρ που είχε ο Πελέ από το Μουντιάλ 1958, επίσης με αντίπαλο τους Γάλλους, ενώ έγινε και ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του ’58, το οποίο είχε γίνει στη Σουηδία, η Βραζιλία είχε αντιμετωπίσει τους «τρικολόρ» έχοντας στην αρχική 11άδα της τον Πελέ, ο οποίος ήταν 17 ετών και 244 ημερών.

Από τότε πέρασαν 66 χρόνια και ποτέ κανείς νεότερος δεν είχε παίξει ως βασικός σε ημιτελικό ενός Euro ή ενός Μουντιάλ, μέχρι που το έκανε τώρα ο Γιαμάλ, το νέο μεγάλο ταλέντο της Μπαρτσελόνα και του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Σε ηλικία 16 ετών και 362 ημερών ο δεξιός εξτρέμ πήρε θέση βασικού για τον ημιτελικό της Ισπανίας με τη Γαλλία και το ρεκόρ του Πελέ αποτελεί παρελθόν πλέον.

Και επειδή το ένα ρεκόρ φέρνει το άλλο, ο Γιαμάλ πέτυχε ακόμη ένα στο ίδιο ματς: Με τη γκολάρα που έβαλε στο 21ο λεπτό με σουτ εκτός περιοχής για το 1-1 έγινε και ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Euro!