Την απόδοση του Μπενάρ Κουμόρτζι, στη σημερινή αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον Παναθηναϊκό θα τσεκάρουν στον Ολυμπιακό, ώστε να πάρουν την τελική τους απόφαση για το αν θα κινηθούν για την απόκτησή του τώρα ή θα περιμένουν μέχρι το καλοκαίρι. Προβληματίζεται ο Βαλβέρδε από τον αγωνιστικό χώρο της Τρίπολης και για το λόγο αυτό ετοιμάζει «μάχιμη» ενδεκάδα κόντρα στον Αστέρα (17:15, Novasports1/NovaΣΠΟΡ FM 94.6).

Η απόκτηση ενός παίκτη για τη μεσαία γραμμή είναι ο πρώτος στόχος από εδώ και πέρα για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και για τον λόγο αυτό καλείται να αποφασίσει για το θέμα του Μπενάρ Κουμόρτζι. Ο μέσος του Πανιωνίου αποτελεί τον πρώτο στόχο από την Ελλάδα για τη συγκεκριμένη θέση, αλλά το γεγονός ότι προέρχεται από μακρόχρονη απουσία λόγω τραυματισμού, κάνει διστακτικό το τεχνικό των «ερυθρολεύκων». Η απόδοση του Γκανέζου χαφ δεν είναι η ίδια με εκείνη πριν τον τραυματισμό του και φυσικό είναι αυτό να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα. Ακόμα βέβαια και αν δεν πείσει τον Ισπανό τεχνικό να τον αποκτήσει τον Ιανουάριο, δεν σημαίνει ότι σταματάει να απασχολεί τους Πειραιώτες. Αντίθετα θα συνεχίσει να βρίσκεται στο μικροσκόπιό τους μέχρι το καλοκαίρι, όταν και τα μεταγραφικά θα γίνονται από άλλη βάση.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους στόχους του Ολυμπιακού, ο Ματίας Ντεγκρά είναι ένας από τους υποψήφιους για τη θέση του τερματοφύλακα, αλλά για το καλοκαίρι, όπως και ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Από το εξωτερικό ψηλά στη λίστα του Βαλβέρδε βρίσκεται οι Οτσόα, Εντέλ, Σόρενσεν και Κούστσακ.

Το θέμα τώρα του Κέβιν Μιραλάς έχει πάψει να υφίσταται αφού ο Ολυμπιακός έχει ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του Βέλγου επιθετικού και τον Φεβρουάριο θα αποστείλει την πρώτη δόση, ύψους 700.000 ευρώ περίπου, και τις εγγυητικές στη Σεντ Ετιέν. Αναφορικά με το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή, θα τηρηθούν τα συμφωνημένα τόσο στις ετήσιες αποδοχές του, όσο και στη ρήτρα αποδέσμευσής του, εκτός κι αν υπάρξει κάποια υποχώρηση από την πλευρά του.

Πρόβλημα ο αγωνιστικός χώρος

Δύναμη και αποφασιστικότητα από το πρώτο λεπτό ζήτησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε από τους ποδοσφαιριστές του, αφού λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου, αλλά και της αμυντικής διάταξης που περιμένει να έχει ο Αστέρας Τρίπολης δεν θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες για γκολ. «Θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, μια και ο αγωνιστικός χώρος θα ‘ναι βαρύς. Πρέπει να μπούμε δυνατά στο παιχνίδι και αν μπορέσουμε, να το “καθαρίσουμε” από νωρίς. Θα δώσετε αρκετές μάχες» ήταν τα λόγια του Ισπανού τεχνικού προς τους ποδοσφαιριστές του.

Για το λόγο αυτόν μάλιστα ο Βαλβέρδε προτίθεται να παρατάξει μια εντεκάδα που θα μπορεί να αντεπεξέλθει στις παρούσες συνθήκες. Πολύ πιθανή θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία του Χολέμπας στο αριστερό άκρο της άμυνας, αντί του Ραούλ Μπράβο, λόγω του δυναμικότερου στυλ παιχνιδιού του. Στα δοκάρια θα επιστρέψει ο Πάρντο, με τους Τοροσίδη, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μέλμπεργκ να είναι οι άλλοι τρεις της αμυντικής γραμμής. Μοντέστο και Ιμπαγάσα θα είναι οι δύο χαφ, με τον Φουστέρ να είναι μπροστά τους, εκτός αν κριθεί ανέτοιμος για τέτοια «μάχη» από τον προπονητή του. Στα αριστερά φαβορί είναι ο Ζαουάντ Ζαϊρί, μετά και την απόδοσή του στο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, ενώ στα δεξιά θα πάει ο Κέβιν Μιραλάς, αφού η παρουσία του Πάντελιτς αποτελεί «κλειδί» για τέτοιου είδους παιχνίδια. Ο Βαλβέρδε ωστόσο συνηθίζει να εκπλήσσει στις επιλογές του και γι’ αυτό δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα να παίξει ο Ριέρα τελικά αριστερά.

Πηγή: sport-fm.gr