Η Γαλλία προηγήθηκε με πέναλτι του Μπαπέ αλλά δεν καθάρισε το παιχνίδι και η Πολωνία με πέναλτι του Λεβαντόφσκι που εκτελέστηκε δύο φορές πήρε ισοπαλία 1-1, αποτέλεσμα που σημαίνει ότι η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ προκρίθηκε στους «16» του Euro 2024 ως 2η του ομίλου της.

Οι Τρικολόρ μπήκαν στο ματς με στόχο να πάρουν από νωρίς τον έλεγχο και να πιέσουν για το γκολ που θα απλοποιούσε τα πράγματα. Γκολ στο οποίο η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ πλησίασε για πρώτη φορά στο 11′ με το δυνατό σουτ του Ερναντές που απέκρουσε με τα πόδια ο Σκορούπσκι ενώ λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 19′ ο Ντεμπελέ έφυγε στην αντεπίθεση και βρέθηκε τετ α τετ με τον Πολωνό τερματοφύλακα στέλνοντας τη μπάλα πάνω του.

Δύο μεγάλες ευκαιρίες που δεν έφεραν κάποιο γκολ για τη Γαλλία, η οποία στο 34′ θα μπορούσε να το… δεχθεί από την κεφαλιά του αμαρκάριστου Λεβαντόφσκι αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Αυτή ήταν η μοναδική καλή στιγμή των Πολωνών στο πρώτο ημίχρονο, κατά τη διάρκεια του οποίου οι Γάλλοι είχαν κι άλλες μεγάλες ευκαιρίες.

Ο Σκορούπσκι, όμως, άπλωσε το χέρι του και νίκησε τον Μπαπέ στο 42′ ενώ στο 45′ βγήκε νικητής και σε νέα μονομαχία, αυτή τη φορά με τον επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης να είναι σε δύσκολη γωνία και να μην καταφέρνει να βρει δίχτυα.

Ο Μπαπέ προσπάθησε και στο ξεκίνημα της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 49′ με ωραίο πλασέ αλλά ο Σκορούπσκι απέκρουσε ξανά, για να έρθει τελικά η… εκδίκηση του Γάλλου λίγα λεπτά μετά. Στο 55′ ο Κίβιορ γκρέμισε τον Ντεμπελέ, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Μπαπέ εκτέλεσε στο 56′ για το 1-0.

Με βάση την εικόνα του παιχνιδιού ως εκείνο το σημείο, όλοι θα πίστευαν ότι ήρθε το… πρόωρο τέλος, αφού η Πολωνία δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει. Τελικά, όμως, αντέδρασε… Στο 75′, δευτερόλεπτα μετά τη χαμένη ευκαιρία του Μπαπέ μετά την κάθετη του Ντεμπελέ, ο διαιτητής πήγε στο VAR για να δει ένα μαρκάρισμα του Ουπαμεκανό στον Σβιντέρσκι και έδειξε το σημείο του πέναλτι.

Οι Πολωνοί, έτσι, είχαν τη μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν αλλά ο Μενιάν απέκρουσε την εκτέλεση του Λεβαντόφσκι το 77′. Ο διαιτητής όμως έδωσε επανάληψη επειδή ο τερματοφύλακας των Τρικολόρ ήταν εκτός γραμμής, με τον «Λέβα» να εκτελεί ξανά στο 79′ και να στέλνει τη μπάλα δοκάρι και μέσα για το 1-1.

Σκορ που έμεινε ως το τέλος της αναμέτρησης, με τη Γαλλία να τερματίζει στη 2η θέση του ομίλου μετά τη νίκη της Αυστρίας επί της Ολλανδίας ενώ η Πολωνία αποχαιρετάει το Euro 2024 με βαθμό.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Αυστρία 6
Γαλλία 5
Ολλανδία 4
Πολωνία 1

Γαλλία: Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντέζ, Τσουαμενί (81′ Φοφανά), Καντέ (61′ Καμαβινγκά), Ραμπιό (61′ Γκριεζμάν), Ντεμπελέ (86′ Κολό Μουανί), Μπαρκολά (61′ Ζιρού), Εμπαπέ.

Πολωνία: Σκορούπσκι, Κίβιορ, Νταβίντοβιτς, Μπεντναρέκ, Ζαλέφσκι (68′ Σκόρας), Φρανκόφσκι, Ζιελίνσκι, Μόντερ, Σιμάνσκι (68′ Σβιντέρσκι), Ουρμπάνσκι, Λεβαντόβσκι.