Ένα από τα σπουδαιότερα ματς της φάσης των ομίλων του φετινού Euro διεξάγεται απόψε, με την Ολλανδία να αντιμετωπίζει τη Γαλλία στις 22:00 (ΕΡΤ1).

Οι δύο ομάδες έχουν από τρεις βαθμούς και μοιράζονται την πρώτη θέση του 4ου γκρουπ μετά τις νίκες τους στην πρεμιέρα με Πολωνία (2-1) και Αυστρία) αντίστοιχα, συνεπώς ο νικητής, εάν υπάρξει, θα εξασφαλίσει ουσιαστικά την πρωτιά – και φυσικά την πρόκριση στα νοκ άουτ.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Ολλανδία (Ρ. Κούμαν): Φερμπρούχεν, Ντάμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Ακέ, Ράιντερς, Σάουτεν, Φέιρμαν, Σίμονς, Ντεπάι, Γκάκπο

Γαλλία (Ντ. Ντεσάν): Μενιάν, Κουντέ, Σαλιμπά, Ουπαμεκανό, Ερναντές, Γκριεζμάν, Καντέ, Ραμπιό, Ντεμπελέ, Ζιρού, Τουράμ

Με την αναμέτρηση της Πολωνίας κόντρα στην Αυστρία (19:00, ΕΡΤ1), ανοίγει η αυλαία της 2ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο του Euro 2024!

Αμφότερες οι ομάδες ξεκίνησαν με ήττα τις υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση και έτσι απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου θα ψάξουν το τρίποντο ώστε να παραμείνουν ζωντανές στη μάχη της πρόκρισης.

Πολωνία (Πρόμπιερτζ, 3-4-1-2): Σέζνι – Νταβίντοβιτς, Μπεντνάρεκ, Κίβιορ – Φρανκόφσκι, Σλιζ, Μόντερ, Ζαλέφσκι – Ζιελίνσκι – Μπούκσα, Λεβαντόφσκι

Αυστρία (Ράγκνικ, 4-2-3-1): Πεντζ – Πος, Ντάνσο, Τράουνερ, Μουένε – Σάμπιτσερ, Ζίβαλντ – Λάιμερ, Μπαουμγκάρντνερ, Γκρίλιτς – Γκρέγκοριτς

Στις 16:00 θα διεξαχθεί το παιχνίδι ανάμεσα σε Σλοβακία και Ουκρανία.

Η ομάδα του Ματίας Κεκ σόκαρε το Βέλγιο στην πρεμιέρα και με νίκη ενάντια στους Ουκρανούς, μπορεί να εξασφαλίσει από τώρα την πρόκριση στα νοκ άουτ του θεσμού.

Από την άλλη, το σύνολο του Σεργκέι Ρεμπρόφ καλείται να συνέλθει μετά τη βαριά ήττα από τη Ρουμανία πριν από μερικές ημέρες, εάν δεν θέλει να αποχαιρετήσει πρόωρα τα γήπεδα της Γερμανίας.