Η Σλοβενία προηγήθηκε στο 69′ με τον Κάρνιτσνικ και ήταν πολύ κοντά σε μια σπουδαία νίκη, στο 95′ όμως ο Γιόβιτς έγραψε το 1-1 για τη Σερβία και η μάχη για την πρόκριση στους «16» του Euro 2024 πήρε φωτιά, με τις Αγγλία και Δανία να είναι οι άλλες δύο ομάδες του ομίλου.

Η νίκη αποτελούσε μονόδρομο και για τις δύο ομάδες και οι Σλοβένοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο ματς, έχοντας την πρώτη τους τελική προσπάθεια στο 3′ με το δυνατό σουτ του Τσέριν που μπλόκαρε ο Ραΐκοβιτς και την πρώτη τους καλή στιγμή στο 7′ με το διαγώνιο σουτ του Μλακάρ που απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Σερβίας.

Η ομάδα του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς προσπαθούσε να βρει τα πατήματά της και είχε την κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να ξέρει τι να κάνει με αυτή, όπως δείχνει και το γεγονός ότι στο πρώτο 25λεπτο δεν είχε καν τελική προσπάθεια… Η πρώτη ήρθε στο 27′ με την κεφαλιά του Βλάχοβιτς που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Όμπλακ ενώ στο 31′, επίσης με το κεφάλι, ο Μίτροβιτς δεν βρήκε καλά τη μπάλα και την έστειλε άουτ.

Ήταν εμφανή, με λίγα λόγια, τα προβλήματα των Σέρβων στη δημιουργία, με τη Σλοβενία, από την άλλη πλευρά, να αγγίζει το γκολ στο 38′, όταν ο Έλσνικ εκτέλεσε εντός περιοχής στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Σέσκο αστόχησε.

Εκεί θα μπορούσε να γίνει το 1-0 αλλά δεν έγινε, όπως θα μπορούσε να γίνει και το 0-1 στο 41′ από τον Μίτροβιτς, μετά τη σέντρα του Ζίβκοβιτς, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Όμπλακ από κοντά.

Οι δυο τους μονομάχησαν ξανά στο ξεκίνημα της επανάληψης, στο 47′, αλλά ο τερματοφύλακας της Σλοβενίας βγήκε ξανά νικητής στο τετ α τετ και το παιχνίδι συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να έχουν πάθος και να ψάχνουν τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρουν να σκοράρουν. Και τελικά αυτοί που τον βρήκαν ήταν οι Σλοβένοι.

Στο 69′ έφυγαν στην κόντρα και ο Στογιάνοβιτς από αριστερά σέντραρε χαμηλά για τον Κάρνιτσνικ που πλάσαρε από κοντά για το 1-0!

Η Σλοβενία είχε πλέον το προβάδισμα και η Σερβία προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και είχε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 72′ με το σουτ του Μίτροβιτς στο οριζόντιο δοκάρι μετά τη σέντρα του Τάντιτς.

Η ομάδα του Στοΐκοβιτς δεν τα παράτησε πάντως, προσπάθησε μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης για την ισοφάριση και τελικά τα κατάφερε στο 96′: Εκτέλεση κόρνερ, κεφαλιά του Γιόβιτς, η μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 και η μάχη της πρόκρισης στους «16» έχει πάρει φωτιά!

Σλοβενία: Όμπλακ, Κάρνιτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπίγιολ, Γιάνζα, Στογιάνοβιτς (76′ Βέρμπιτς), Τσέριν, Μλάκαρ (63′ Στάνκοβιτς), Έλσνικ (91′ Μπρέκαλο), Σπόραρ, Σέσκο (76′ Βίποτνικ).

Σερβία: Ραΐκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς, Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς (81′ Μπιρμάντσεβιτς), Ίλιτς, Λούκιτς (64′ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς), Μλαντένοβιτς (46′ Γκατσίνοβιτς), Τάντιτς (82′ Σάμαρτζιτς), Βλάχοβιτς (64′ Γιόβιτς), Μίτροβιτς.