Οι εμφανίσεις του Βαγγέλη Παυλίδη με την Άλκμααρ ήταν τόσο καλές που προκάλεσαν το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων και τελικά αυτή που θα τον αποκτήσει είναι η Μπενφίκα που τα βρήκε με τους Ολλανδούς στα 17+2 εκατ. ευρώ, με τον παίκτη να ταξιδεύει στη Λισαβόνα την Πέμπτη (20/6).

Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός δεν έκανε τίποτα άλλο από το να σκοράρει συνεχώς στην Ολλανδία, με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσουν διάφορα μεταγραφικά σενάρια κατά τη διάρκεια της σεζόν. Η Άρσεναλ, η Γουέστ Χαμ, η Στουτγκάρδη, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Σεβίλλη, ο Άγιαξ ήταν κάποιες από τις ομάδες που γράφτηκαν για τον Παυλίδη, ο οποίος όμως δεν θα πάει σε καμία εξ αυτών.

Αυτή που συμφώνησε τελικά με την Άλκμααρ είναι η Μπενφίκα, η οποία θα δώσει 17+2 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει, με τον παίκτη να αναμένεται την Πέμπτη (20/6) στη Λισαβόνα για ιατρικές εξετάσεις, υπογραφές και ανακοίνωση.

Έτσι, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του Παυλίδη, ο οποίος ήταν 12ος φέτος στη μάχη για το Χρυσό Παπούτσι πετυχαίνοντας 29 γκολ με την Άλκμααρ.