Ο Έρικσεν επέστρεψε με γκολ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και έδωσε το προβάδισμα στη Δανία, η Σλοβενία όμως ισοφάρισε με τον Γιάνζα και το τελικό 1-1 έβαλε φωτιά στον 3ο όμιλο του Euro 2024, στον οποίο συμμετέχουν και οι Αγγλία και Σερβία.

Από τα πρώτα λεπτά οι Δανοί πατούσαν καλύτερα, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθούσαν να πιέσουν με στόχο το γρήγορο γκολ και τελικά όντως το πέτυχαν. Και το πέτυχαν με τον παίκτη που έπρεπε να σκοράρει, τον Έρικσεν, ο οποίος στο 17ο λεπτό τελείωσε σωστά τη φάση μετά το υπέροχο τακουνάκι του Βιντ, ανοίγοντας το σκορ (0-1) 1.100 μέρες μετά την ανακοπή καρδιάς που είχε πάθει στο προηγούμενο Euro.

Από εκεί και πέρα, η Σλοβενία, όπως αναμενόταν, πήρε μέτρα στο γήπεδο και βγήκε μπροστά με στόχο την ισοφάριση, χωρίς όμως να καταφέρει να πλησιάσει σε αυτή στο πρώτο ημίχρονο. Διάστημα στο οποίο η απόδοσή της δεν ήταν καλή και παρά τις προσπάθειές της πάντα κάτι γινόταν λάθος, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1.

Όταν επέστρεψαν από αυτά, οι Σλοβένοι είχαν μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι τους, οι Δανοί όμως είχαν την ευκαιρία για το δεύτερο γκολ, στο 65′, με τον Χόιλουντ αλλά δεν κατάφερε να νικήσει εξ επαφής τον Όμπλακ. Το παιχνίδι, επομένως, παρέμενε ανοιχτό και στο 67′ ήταν η σειρά της Σλοβενίας να πλησιάσει στο γκολ με την κεφαλιά του Τσέριν μετά τη σέντρα του Σπόραρ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στους δύο παίκτες του Παναθηναϊκού προστέθηκε αμέσως μετά και ο τρίτος, ο Βέρμπιτς, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή, με τη Δανία να προσπαθεί να κρατήσει το σκορ και τους Σλοβένους να πιέζουν και να αγγίζουν το γκολ στο 76′ με τον κεραυνό του Σέσκο που σταμάτησε στο δοκάρι.

Δεν έγινε εκεί το 1-1, έγινε στο επόμενο λεπτό όμως με το σουτ του Γιάνζα που κόντραρε στον Χιούμλαντ και άλλαξε πορεία, για να καταλήξει έτσι η μπάλα στα δίχτυα. Η Σλοβενία είχε καταφέρει να ισοφαρίσει και στα επόμενα λεπτά πήγε και για την ανατροπή αλλά ο Σμάιχερ απέκρουσε το σουτ του Σπόραρ στο 82′.

Σλοβενία: Όμπλακ, Καρνίτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπίγιολ, Γιάντζ, Στογιάνοβιτς (67′ Βέρμπιτς), Τσέριν, Έλνσικ (75′ Στάνκοβιτς), Μλάκαρ (75′ Τσέλαρ), Σπόραρ (94′ Κούρτιτς), Σέσκο (94′ Μπρέκαλο).

Δανία: Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Άντερσεν, Βέστεργκααρντ, Μπα, Χιούμλαντ (89′ Ντιλέινι), Χόιμπιεργκ (83′ Νέργκαρντ), Κρίστιανσεν (79′ Μάλε), Έρικσεν, Βιντ (83′ Ντόλμπεργκ), Χόιλουντ (83′ Πόουλσεν).