Με γκολ των Βιρτς, Μουσιάλα, Χάβερτς, Φίλκρουγκ και Εμρέ Τσαν η Γερμανία συνέτριψε με 5-1 τη Σκωτία, η οποία έπαιζε με 10 παίκτες από το 44′ και απλά μείωσε με αυτογκόλ του Ρούντιγκερ στο φινάλε, στην πρεμιέρα του Euro 2024 και συνεχίζει με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση έχοντας ως στόχο να κατακτήσει το τρόπαιο.

Το ματς άρχισε με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους και τους γηπεδούχους τελικά να βρίσκουν… γκολ στην πρώτη τους τελική προσπάθεια. Στο 10′ ο Κίμιχ έκανε το γύρισμα και ο Βιρτς με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα δοκάρι και μέσα για το 1-0.

Ένα γκολ που έδιωξε το όποιος άγχος των Πάντσερ, τα οποία είχαν τον απόλυτο έλεγχο και δεν άργησαν να σκοράρουν ξανά βάζοντας βάσεις νίκης: Στο 19′ ο Γκουντογκάν πέρασε την κάθετη, ο Χάβερτς πάτησε περιοχή και γύρισε για τον Μουσιάλα που με ωραία κίνηση και τελείωμα έγραψε το 2-0.

Από νωρίς, επομένως, τα πράγματα βασικά είχαν ξεκαθαρίσει σε ό,τι αφορά τον νικητή αφού η Γερμανία κυριαρχούσε, ήταν συνεχώς στην επίθεση, έβαλε κι άλλο γκολ στο 32′ με τον Μουσιάλα αλλά ακυρώθηκε για χέρι στο κοντρόλ του Χάβερτς και τελικά το 3-0 ήρθε λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 42′ ο Πόρτεους πήγε στον αστράγαλο του Γκουντογκάν και ο διαιτητής, μετά την εξέταση του VAR, έδειξε πέναλτι και κόκκινη κάρτα, με τον Χάβερτς να εκτελεί στο 45’+1′ για το 3-0!

Το παιχνίδι, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, είχε ήδη κριθεί και από εκεί και πέρα έμενε να φανεί αν οι Γερμανοί θα έμπαιναν στο β’ μέρος για να κάνουν συντήρηση δυνάμεων ή για να βάλουν κι άλλα γκολ. Και τελικά επέλεξαν το δεύτερο. Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν είχε τον πλήρη έλεγχο και πίεζε για το 4ο γκολ, θέλοντας να προσφέρει θέαμα στους οπαδούς της.

Ένα 4ο γκολ που ήρθε στο 68ο λεπτό, όταν ο Φίλκρουγκ, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή στο 63′, έκλεψε από τον Χέινι και με δυνατό σουτ εντός περιοχής βρήκε δίχτυα (4-0) ξεσηκώνοντας ξανά την Allianz Arena.

Το ματς ήταν πραγματικά ένας μονόλογος της Γερμανίας που όποτε ήθελε δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για γκολ, με τη Σκωτία, από την άλλη πλευρά, να περιμένει καρτερικά το τέλος του αγώνα και να μειώνει σε 4-1 στο 87′ με αυτογκόλ του Ρούντιγκερ μετά την κεφαλιά του Χάνλι.

Αυτογκόλ που μάλλον… εκνεύρισε τους γηπεδούχους, με αποτέλεσμα στο 93′ να σκοράρουν ξανά, αυτή τη φορά με πλασέ του Εμρέ Τσαν από το ύψος της περιοχής, για το τελικό 5-1 μέσα σε αποθέωση!

Γερμανία: Νόιερ, Κίμιχ, Ρίντιγκερ, Τα, Μίτελσταντ, Κρόος (80′ Εμρέ Τσαν), Άντριχ (46′ Γκρος), Μουσιάλα (73′ Μίλερ), Γκιντογκάν, Βιρτς (63′ Σανέ), Χάβερτς (63′ Φίλκρουγκ).

Σκωτία: Γκαν, Ράλστον, Ρόμπερτσον, Μακτόμινεϊ, Τίερνι (77′ Μακένα), Μαγκίν (67′ Μακλίν), Μαγκρέγκορ (67′ Γκίλμουρ), Άνταμς (46′ Χάνλεϊ), Κρίστι (82′ Σάνγκλαντ), Χέντρι, Πόρτεους.