Σε έναν εκπληκτικό τελικό που είχε συνεχείς ανατροπές και κρίθηκε στα πέντε σετ, ο Κάρλος Αλκαράθ νίκησε με 3-2 τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και κατέκτησε για πρώτη φορά το Roland Garros, φτάνοντας παράλληλα στους τρεις τίτλους Grand Slam συνολικά.

Ο νεαρός Ισπανός, ο οποίος θεωρείται το next big thing του τένις, ήταν το φαβορί και μπήκε καλά στον τελικό παίρνοντας το σετ με 6-3, εκμεταλλευόμενος και την αστάθεια του αντιπάλου του. Στη συνέχεια, όμως, το σκηνικό άλλαξε.

Ο Ζβέρεφ πήρε με 6-2 το δεύτερο σετ κάνοντας το 1-1 και ήταν αυτός που επικράτησε με 7-5 και στη μάχη που έγινε στο τρίτο, με αποτέλεσμα να περάσει μπροστά με 2-1. Ήταν η στιγμή που ο Αλκαράθ έπρεπε να αντιδράσει για να παραμείνει ζωντανός και η αλήθεια είναι ότι το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο.

Ο Αλκάραθ… ισοπέδωσε τον Ζβέρεφ στο 4ο σετ το οποίο πήρε με 6-1 και ο τελικός οδηγήθηκε στο 5ο και τελευταίο, όπου ο Ισπανός έδειξε την ανωτερότητά του: Με 6-2 το πήρε, έκανε το 3-2 και πανηγύρισε τον 3ο τίτλο Grand Slam στην καριέρα του και το πρώτο τρόπαιο στο Roland Garros.

Τα σετ: 6-3, 2-6, 5-7, 6-1, 6-2