Μία μέρα μετά τη νίκη του στο ΟΑΚΑ και παράλληλα μία πριν το δεύτερο παιχνίδι, στο ΣΕΦ αυτή τη φορά, ο Ολυμπιακός με καταγγελία στον αθλητικό δικαστή ζητάει τιμωρία του Εργκίν Αταμάν, του Δημήτρη Κοντού και του Παναθηναϊκού.

Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το break στον πρώτο τελικό της Basket League και έχουν το προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου, με τους τόνους να ανεβαίνουν πλέον μετά την κίνηση της ΚΑΕ να ζητήσει τιμωρίες για τους αντιπάλους.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός ζητάει τιμωρία για τον Αταμάν και τον Κοντό, ο οποίος είναι Basketball and Communication Director της πράσινης ΚΑΕ, επειδή έξω από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ μετά το τέλος του πρώτου τελικού μιλούσαν μεταξύ τους για τη διαιτησία και εξέφρασαν παράπονα, με τον προπονητή του Παναθηναϊκού να λέει πως «τώρα καταλαβαίνω γιατί δεν υπάρχουν Έλληνες διαιτητές στα ντέρμπι του ποδοσφαίρου».

Ο Ολυμπιακός θεωρεί πως αυτό είναι δυσφήμηση του αθλήματος και ζητάει από τον αθλητικό δικαστή να τιμωρήσει τους Αταμάν και Κοντό αλλά και τον Παναθηναϊκό για το 3ο παιχνίδι της σειράς, το οποίο θα γίνει στο ΟΑΚΑ.