Το VAR ήταν ένα από τα θέματα συζήτησης φέτος στην Premier League αφού υπήρξαν αρκετές λάθος αποφάσεις και τελικά οι ομάδες οδηγήθηκαν σε ψηφοφορία για το αν θα παραμείνει ή θα καταργηθεί, με το αποτέλεσμα όμως να είναι συντριπτικά υπέρ του τελικά.

Στις 15 Μαΐου η Γουλβς με ανακοίνωσή της είχε ταχθεί ανοιχτά κατά του VAR και είχε βγάλει και ανακοίνωση για να εξηγήσει τη στάση της, την οποία όμως δεν υιοθέτησαν οι άλλες ομάδες του αγγλικού πρωταθλήματος.

Αυτό έγινε σαφές και στη σχετική ψηφοφορία που έγινε, αφού 19 ομάδες ψήφισαν υπέρ της παραμονής του και μόνο μία υπέρ της κατάργησής του. Το ποια ήταν αυτή η ομάδα, φυσικά, δεν ανακοινώθηκε επισήμως από τη Λίγκα, όλοι όμως είναι βέβαιοι ότι πρόκειται για τη Γουλβς, η οποία δεν γίνεται να άλλαξε γνώμη μέσα σε τρεις εβδομάδες.

Το γεγονός ότι οι 19 από τις 20 ομάδες ψήφισαν υπέρ του VAR, πάντως, δεν σημαίνει ότι δεν έχουν παράπονα από το πώς χρησιμοποιείται, γι’ αυτό και συμφωνήθηκε να γίνει νέα συζήτηση προσεχώς ώστε να διαπιστωθεί με ποιο τρόπο μπορεί να βελτιωθεί η χρήση του.