Η κατάκτηση του Europa Conference League αποτελεί ιστορική επιτυχία όχι μόνο για τον Ολυμπιακό αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, με αποτέλεσμα να συζητείται καθημερινά στην Ευρώπη, όπως φάνηκε και στην εκπομπή του Γκάρι Λίνεκερ και του Άλαν Σίρερ.

Οι δύο παλαίμαχοι Άγγλοι επιθετικοί, θρύλοι για το ποδόσφαιρο της χώρας τους, σχολίασαν τη νίκη των Ερυθρόλευκων επί της Φιορεντίνα και την κατάκτηση του τροπαίου έχοντας μόνο καλά λόγια να πουν. Τόσο για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ όσο και για τους οπαδούς και τον τρόπο που πανηγύρισαν τόσο εντός του γηπέδου όσο και εκτός αυτού.

«Είδατε τις εικόνες; Απίστευτες εικόνες. Ήταν φοβερό αυτό που έκαναν. Ήταν μία φοβερή προσπάθεια από την πλευρά τους και το άξιζαν πολύ. Απίστευτη η αντίδραση του κόσμου στο γήπεδο και γενικά στους πανηγυρισμούς. Φοβερή», είπε χαρακτηριστικά ο Λίνεκερ, για να κάνει στη συνέχεια το σχόλιό του και ο Σίρερ.

«Ήταν η πιο καλή ομάδα. Άξιζαν να νικήσουν. Ήμουν εντυπωσιασμένος όποτε τους έβλεπα. Πραγματικά καλή και συμπαγής ομάδα».