Από το μεσημέρι της Κυριακής (2/6) βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη ο Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα από τη διοίκηση της Φενέρμπαχτσε και στη συνέχεια να αποθεωθεί από τους οπαδούς της.

Κομβικό ρόλο στο deal έπαιξε ο επιχειρηματίας στον χώρο των ΜΜΕ Ατζούν Ιλιτζαλί οποίος δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα. Ο Ιλιτζαλί είναι μέλος του ΔΣ της Φενέρμπαχτσε ενώ κατέχει και μετοχές της αγγλικής Χαλ και της σλοβενική Μάριμπορ.

Οι υπογραφές του νέου συμβολαίου μεταξύ Φενέρ και Μουρίνιο μπήκαν κατά τη διάρκεια του τελικού του Champions League ανάμεσα στη Ντόρτμουντ και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη καριέρα του Special One καθώς αυτή είναι η πρώτη δουλειά που αναλαμβάνει σε πρωτάθλημα εκτός του ευρωπαϊκού «πυρήνα». Στόχος φυσικά είναι να οδηγήσει την Φενέρμπαχτσε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, το οποίο κατέκτησε φέτος η «αιώνια» αντίπαλος Γαλατασαράι και να τη φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται στο Champions League.

Φωτογραφία, στο περιθώριο των υπογραφών στο Γουέμπλεϊ ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα ο Ατζούν Ιλιτζαλί, στην οποία εικονίζονται, εκτός από τον ίδιο (δεξιά) και τον Μουρίνιο, ο πρόεδρος του τουρκικού συλλόγου Αλι Κοτς και αριστερά ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας -επίσης πορτογάλος- Μάριο Μπράνκο, ο οποίος έχει θητεύσει και στον ΠΑΟΚ.

Ο Μουρίνιο ανάρτησε στο «X» και βίντεο από την προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, το μεσημέρι της Κυριακής (2/6).

https://x.com/fbenfeksiyon/status/1797246206277558362