Η κατάκτηση του Europa Conference League από τον Ολυμπιακό είναι ένα ιστορικό γεγονός για το ελληνικό ποδόσφαιρο και παράλληλα αποτέλεσε θέμα συζήτησης στο Λονδίνο όπου έχει συγκεντρωθεί… όλο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο για τον τελικό του Champions League, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να δέχεται τα συγχαρητήρια για αυτή την επιτυχία.

Οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν κάτι που έμοιαζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας για το ελληνικό ποδόσφαιρο, γράφοντας ιστορία τη βραδιά της 29ης Μαΐου. Και για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όμως, αυτό που έγινε στην OPAP Arena αποτελεί είδηση και αυτό έγινε σαφές και στο περιθώριο του τελικού του Champions League.

Στο Λονδίνο έχουν συγκεντρωθεί τα τελευταία 24ωρα πάμπολλες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου για τον τελικό της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Ντόρτμουντ στο Λονδίνο και εκεί είναι και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος… κουράστηκε να μετράει τα συγχαρητήρια που δεχόταν για την επιτυχία του Ολυμπιακού.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι στην πορεία προς τον τελικό απέκλεισε την Άστον Βίλα δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τους ανθρώπους της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, οι οποίοι επίσης συνεχάρησαν τον Μαρινάκη, με το όλο γεγονός να αποτελεί φυσικά διαφήμιση όχι μόνο για τον Ολυμπιακό αλλά συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο.