Τα δάκρυα του Κώστα Φορτούνη για την κατάκτηση του τροπαίου του UEFA Conference League  από τον Ολυμπιακό, που νίκησε χθες το βράδυ τη Φιορεντίνα με 1-0, έδειξαν την τεράστια χαρά αλλά και τη μεγάλη συγκίνησή του.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν σταματούσε να κλαίει και στο γήπεδο, όταν σήκωσε την κούπα αλλά και στο λεωφορείο που μετέφερε τους παίκτες στον Πειραιά, για να γιορτάσουν όλοι μαζί, ποδοσφαιριστές και οπαδοί, την ιστορική πρόκριση.

Ο λόγος δεν ήταν μόνο το βαρύτιμο τρόπαιο αλλά και μια υπόσχεση, που είχε δώσει ο ίδιος στον γιο του, όταν οι δύο σοβαροί τραυματισμοί του τον έφεραν ένα βήμα πριν τελειώσει πρόωρα την καριέρα του.

«Το κύπελλο το αφιερώνω στην οικογένειά μου. Παρά τους τραυματισμούς ήθελα να γυρίσω στα γήπεδα και να με δει ο γιος μου, όπως πριν», είπε ο Κώστας Φορτούνης, που έκανε την υπόσχεσή του πραγματικότητα.

Μετά τη θρυλική νίκη του Ολυμπιακού, οι γονείς του μίλησαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και αποκάλυψαν άγνωστες πτυχές της ζωής και της προσωπικότητάς του.

«Έκλαψε με τη μάνα του αγκαλιά και με τον γιο του. Με τον γιο του, που του έδωσε την υπόσχεση… Ήθελε να παίζει ποδόσφαιρο και αυτή την υπόσχεση την κράτησε. Και αυτό με κάνει πολύ περήφανο για τον γιο μου. Οι τραυματισμοί του ήταν πολύ δύσκολοι… Ήταν δύσκολα χρόνια… Σηκώθηκε, όμως», δήλωσε συγκινημένος ο πατέρας του.

«Είναι μεγάλος προσωπικός άθλος του Κώστα να επιστρέψει στη δράση μετά από τόσο σοβαρούς τραυματισμούς» είπε από την πλευρά του ο αδερφός του.

Με τη συγκίνηση να τους πνίγει και το μυαλό τους να πηγαίνει στο 2019 και στο 2021, όταν το παιδί τους τραυματίστηκε δύο φορές και όλα έδειχναν να τελειώνουν…

Το «θηρίο» του Ολυμπιακού, όμως, δεν τα παράτησε. Σηκώθηκε όρθιος και αντιμετώπισε την πραγματικότητα σε ένα από τα πιο δύσκολα γήπεδα του κόσμου για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Σε ένα άδειο γήπεδο, χωρίς θεατές και τον ίδιο να προσπαθεί να πατήσει ξανά το πόδι του, χωρίς να ξέρει αν θα τα καταφέρει. Με τους γονείς του, όμως, να τον εμψυχώνουν.

Στο πλευρό του και η σύζυγός του, υπομονετική και δυναμική, να φέρνει στη ζωή τους τον πρώτο τους γιο και λίγο αργότερα μια κόρη.

Ο Κώστας Φορτούνης αγαπούσε πάντα το ποδόσφαιρο. Από μικρό παιδί έπαιζε στα μικρά γήπεδα της γειτονιάς του, στην Καλαμπάκα. Όπως λένε οι δικοί του άνθρωποι, πάντα έβρισκε ευκαιρία για να κλοτσάει μια μπάλα.

Και όταν του τις έκρυβαν, για να βοηθήσει στην επιχείρηση του πατέρα του, εκείνος τις έβρισκε και έτρεχε να προπονηθεί.