Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία, λίγο πριν συμπληρώσει τα 100 χρόνια ιστορίας του, χαρίζοντας στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο σε συλλογικό επίπεδο και ο Σωκράτης Κόκκαλης με γραπτή του δήλωση αναφέρθηκε σε αυτό το θρυλικό αλλά και ξεχωριστό γεγονός.

Ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε τους Ερυθρόλευκους όταν ήταν στα πέτρινα χρόνια τους, όταν είχαν μεγάλα αγωνιστικά και οικονομικά προβλήματα. Ο πρόεδρος που επί των ημερών του η ομάδα του Πειραιά κατέκτησε πρωταθλήματα, κύπελλα, έφτιαξε γήπεδο και προπονητικό κέντρο.

Ο Κόκκαλης, με λίγα λόγια, έκανε τα πάντα στον Ολυμπιακό, τις μετοχές του οποίου πούλησε το 2010 στον Βαγγέλη Μαρινάκη, εκτός από το να κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο, αλλά το έζησε ως οπαδός και η χαρά του για το Europa Conference League είναι η ίδια, όπως έδειξε και με τη γραπτή του δήλωση, στην οποία ανέφερε τα εξής…

«Ο Ολυμπιακός μας έγραψε μία ακόμη θρυλική αλλά και ξεχωριστή σελίδα στα 100 χρόνια της ιστορίας του, με την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου για ελληνικό σύλλογο στο ποδόσφαιρο. Θέλω να συγχαρώ τη διοίκηση, τους παίκτες και τον προπονητή της ομάδας, αλλά πάνω από όλους τον υπέροχο λαό μας για αυτόν τον θρίαμβο».