Παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε προβλήματα στα πρώτα δύο σετ και χρειάστηκε μάλιστα να «σβήσει» σετ-μπολ στο πρώτο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε χωρίς απώλειες το εμπόδιο του Μάρτον Φούτσοβιτς και προκρίθηκε στο 2ο γύρο του Ρολάν Γκαρός. Ο Έλληνας τενίστας νίκησε τον Ούγγρο (Νο 54 στον κόσμο) με 7-6 (9/7), 6-4, 6-1 σε 2 ώρες και 20 λεπτά και ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στο γαλλικό γκραν σλαμ.

Επόμενος αντίπαλος του Τσιτσιπά θα είναι ο 25χρονος Γερμανός, Ντάνιελ Αλτμάιερ (νο 83 στον κόσμο), ο οποίος χθες (26/5) επικράτησε σε ένα επικό ματς πέντε και πλέον ωρών του Σέρβου Λάσλο Τζέρε με 7-5, 6-4, 6-7, 5-7, 7-6. Οι δυο τους δεν έχουν τεθεί ποτέ στο παρελθόν αντιμέτωποι στο ATP Tour, με τον Αλτμάιερ να έχει καταγράψει μία καλή πορεία στο Ρολάν Γκαρός του 2020 (την καλύτερη της καριέρας του σε γκραν σλαμ), όταν έφτασε ως τους «16».

Το ματς ξεκίνησε με τον Τσιτσιπά να σώζει δύο break points και να χάνει ο ίδιος μία ευκαιρία στα πρώτα δύο γκέιμ, αλλά στη συνέχεια οι δύο τενίστες κράτησαν εύκολα το σερβίς τους ως το 4-4. Εκεί ο Φούτσοβιτς είχε break point για να πάρει προβάδισμα, αλλά ο “Στεφ” το «έσβησε» και προηγήθηκε 5-4 και 6-5. Με τον Ούγγρο να έχει πολύ υψηλά ποσοστά στο πρώτο σερβίς, το σετ οδηγήθηκε στο τάι-μπρέικ, που εξελίχθηκε σε… θρίλερ. Αρχικά ο Φούτσοβιτς προηγήθηκε 3-0, ο Τσιτσιπάς επέστρεψε και πέρασε μπροστά 6-4, όμως όχι απλά δεν αξιοποίησε τα δύο σετ-μπολ που είχε, αλλά με διαδοχικά λάθη βρέθηκε πίσω στο σκορ με 7-6. Ο Φούτσοβιτς «χαράμισε» με αβίαστο λάθος την ευκαιρία που είχε σε δικό του σερβίς, ακολούθως ο Τσιτσιπάς έκανε νέο mini break (μετά από επιτυχημένο challenge) και με καλό σερβίς έκανε το 9-7 και πήρε το πρώτο σετ με 7-6.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πέτυχε το πρώτο break του αγώνα με το ξεκίνημα του δεύτερου σετ, κερδίζοντας τρεις διαδοχικούς πόντους μετά το αβαντάζ του αντιπάλου του, όμως ο Φούτσοβιτς «απάντησε» λίγο αργότερα, εκμεταλλευόμενος ένα double fault του Τσιτσιπά για να ισοφαρίσει σε 3-3 και να περάσει μπροστά 4-3. Ο “Στεφ” κράτησε το σερβίς του και εν συνεχεία σε ένα «μαραθώνιο» γκέιμ κατάφερε στην τέταρτη ευκαιρία του να «σπάσει» εκ νέου το σερβίς του Ούγγρου και τελικά να κατακτήσει το σετ με 6-4.

Το τρίτο σετ εξελίχθηκε σε «περίπατο» για τον Τσιτσιπά, αφού ο Ούγγρος δεν φάνηκε να έχει τις δυνάμεις για να συνεχίσει να προβάλλει αντίσταση. Έκανε ξανά break στο εναρκτήριο γκέιμ, αλλά αυτή τη φορά δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλό του και έφτασε στο 6-1 και τη νίκη.

Πηγή: ΑΠΕ