Η ώρα για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της τελευταίας 4έτιας πλησιάζει, με τους Γάλλους να ανακοινώνουν στο περιθώριο του 77ου Φεστιβάλ των Καννών ότι θα υπάρξει όχι μόνο ταινία αλλά και σειρά ντοκιμαντέρ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, με τα αδέρφια Ζιλ και Γκεντεόν Νοντέ να αναλαμβάνουν ως σκηνοθέτες.

Το καλοκαίρι που διεξάγονται, διεξάγεται πάντα και το Euro. Αν και το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ, όμως, το μεγαλύτερο γεγονός δεν είναι αυτό. Το μεγαλύτερο γεγονός είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και αυτό έγινε σαφές και στο Φεστιβάλ των Καννών, όπου έγιναν και οι σχετικές ανακοινώσεις για το πώς η ιστορία αυτών των Αγώνων, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Παρίσι, θα ταξιδέψουν μέσα στον χρόνο.

Αυτό, λοιπόν, θα το αναλάβουν οι Ζιλ και Γκεντεόν Νοντέ. Τα δύο αδέρφια είναι σκηνοθέτες και είναι αυτοί που θα αναλάβουν την παραγωγή όχι μόνο της ταινίας αλλά και μιας σειράς ντοκιμαντέρ, θέλοντας να καλύψουν πλήρως και από κάθε σκοπιά την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Κάθε φορά, κάθε 4ετία, γυρίζεται μια ταινία για την κάθε διοργάνωση, οι Γάλλοι όμως καινοτομούν τώρα και ανακοίνωσαν και μια σειρά ντοκιμαντέρ ώστε να δει όλος ο κόσμος πώς γίνονται οι ετοιμασίες για ένα τόσο μεγάλο γεγονός. Αυτή, άλλωστε, θα είναι και μια πολύ σημαντική διαφορά σε σχέση με τις ταινίες για τις προηγούμενες διοργανώσεις: Αυτή τη φορά οι σκηνοθέτες θα εστιάσουν στους ανθρώπους χάρη στους οποίους γίνονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Θα υπάρχει αναλυτική καταγραφή, με λίγα λόγια, όλων όσων έγιναν ώστε να είναι όλα έτοιμα στη γαλλική πρωτεύουσα, όπως θα υπάρχει πλήρης καταγραφή του πώς έζησαν οι οικογένειες των αθλητών τις προσπάθειές τους για να εξασφαλίσουν δικαίωμα συμμετοχής στους Αγώνες, κάνοντας πραγματικότητα ένα από τα μεγάλα όνειρα κάθε αθλητή.

«Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε μια πρωτότυπη όψη των Αγώνων εστιάζοντας στο τι συμβαίνει στα παρασκήνια και στους ανθρώπους που εργάζονται εκεί για να κάνουν τους Αγώνες μια μεγάλη επιτυχία. Είμαστε πολύ περήφανοι και επίσης γοητευμένοι από αυτό το έργο που είναι ένα εντελώς νέο παιχνίδι για εμάς από κάθε άποψη. Αυτοί θα είναι οι Αγώνες μέσα από τα μάτια εκείνων που τους κάνουν να πραγματοποιηθούν», είπαν οι Ζιλ και Γκεντεόν Νοντέ, οι οποίοι είναι έτοιμοι να… εντυπωσιάσουν με το αποτέλεσμα της δουλειάς τους.