Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ μίλησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός μίλησε στους συμπατριώτες του για την κερδισμένη μάχη του τίτλου και τον ανταγωνισμό με την ΑΕΚ, το ντέρμπι-τελικό με τον Άρη, ενώ σχολίασε και τις φήμες περί ενδιαφέροντος της Μπεσίκτας.

Όσα ανέφερε στην πατρίδα του ο Ραζβάν Λουτσέσκου:

Για το αν μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ θεωρεί τον εαυτό του ως τον καλύτερο Ρουμάνο προπονητή: «Προς Θεού, όχι! Δεν το σκέφτηκα αυτό. Σήμερα είσαι ο καλύτερος, αύριο είσαι ο χειρότερος αν χάσεις. Το πιο σημαντικό είναι να έχω γαλήνη στην ψυχή μου που έκανα καλά τη δουλειά μου. Και τότε είμαι χαρούμενος. Είναι το μόνο που έχει σημασία».

Για την ατάκα του πως το πρωτάθλημα αυτό είναι ο πιο δύσκολος τίτλος που έχει κερδίσει στην καριέρα του: «Ναι, είναι αλήθεια αυτό. Καταρχάς γιατί ο ΠΑΟΚ είχε περιορισμένο μπάτζετ. Στην συνέχεια, φύγαμε στην αρχή της σεζόν χωρίς ελπίδα, με αρνητικό κλίμα λόγω του αρνητικού φινάλε της περασμένης χρονιάς. Πέρα από τους αγώνες πρωταθλήματος, είχαμε και το Conference League που φτάσαμε μέχρι τα προημιτελικά και αυτό το γεγονός είναι που σε στραγγίζει όλη σου την ενέργεια».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ εξαπέλυσε πυρά κατά του Ισραηλινού, Γκρίνφιλντ, που σφύριξε τον «τελικό» στο «Κλ.Βικελίδης», λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Η πρώτη κίτρινη κάρτα που είδαμε στα 30 δευτερόλεπτα από την έναρξη του ματς ήταν καταστροφή. Δεν ήταν καν φάουλ! Αντίθετα, μας έγινε φάουλ που πήγαμε να χτυπήσουμε την μπάλα. Το δεύτερο φάουλ, σε ένα απολύτως φυσιολογικό παιχνίδι, μετατράπηκε σε δεύτερη κάρτα.

Εσκεμμένα πέταξε έξω τον Μιχαηλίδη, έκανε ό,τι μπορούσε για να το χαλάσει και να μην κερδίσει ο ΠΑΟΚ. Θα έλεγα το εξής: σε αυτό το πρωτάθλημα οδηγηθήκαμε από τον Θεό. Η ΑΕΚ έχει μεγάλη βοήθεια. Έχει μια ιδιαίτερη πολιτική δύναμη. Ναι, οι ιδιοκτήτες της ΑΕΚ και του Άρη είναι φίλοι, αλλά δεν θα ήθελα να σχολιάσω και να μπω σε αυτή την κουβέντα».

Σχετικά με τις φήμες περί ενδιαφέροντος της Μπεσίκτας για εκείνον, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανέφερε:

«Μόλις υπογράψαμε μια επέκταση της συνεργασίας μας τον Φεβρουάριο. Η ρήτρα δεν είναι 7.000.000 ευρώ, αλλά είναι 2.000.000 ευρώ για τη Δυτική Ευρώπη και 4.000.000 ευρώ για τις άλλες χώρες».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν είναι η ώρα να δουλέψει σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα, ο Ρουμάνος κόουτς του ΠΑΟΚ απάντησε: «Αυτή είναι η δική σας γνώμη! Εδώ στον ΠΑΟΚ είμαι απόλυτα ευτυχισμένος και ικανοποιημένος. Δύο τίτλοι που κερδήθηκαν και ένας κλεμμένος, στα πέντε χρόνια που έχω δουλέψει εδώ. Υπάρχουν τέσσερις στους πέντε τελικούς Κυπέλλου, με δυο κατακτήσεις συνολικά. Συν δύο παρουσίες σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Στην 98χρονη ιστορία του συλλόγου, τέσσερα πρωταθλήματα, τα δύο μαζί μου. Αντιλαμβάνεστε ότι εδώ βίωσα μια τεράστια επαγγελματική ικανοποίηση. Δεν μου είναι εύκολο να φύγω από εδώ και δεν ξέρω αν το θέλω. Αν και γίνονται πολύ σκληρές μάχες με τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος».

Για το ενδιαφέρον της Μπεσίκτας και τι γνωρίζει γι’ αυτό: «Δεν ξέρω κάτι. Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, οπότε δεν με ενδιέφερε μέχρι στιγμής καμία συζήτηση με κανέναν, δεν έχω μιλήσει με καμία ομάδα, με κανέναν γενικά από άλλο σύλλογο. Τέλος πάντων, όποιος θέλει να με πάρει πρέπει να μιλήσει με το αφεντικό».