Με ένα «χτύπημα» στην αντεπίθεση και τον Ντιέγκο Ρομάνο να πετυχαίνει το «χρυσό» γκολ στο 32’, έπειτα από ωραία κάθετη πάσα του Μπούντιμιρ, ο Εργοτέλης επικράτησε 1-0 της Ξάνθης στα Πηγάδια και την φτάνει στην 5η θέση με 24 βαθμούς. Δύο δοκάρια για τους γηπεδούχους με τον Μαρσελίνιο στο 30’ και τον Μπούγκα στο 47’. Καλύτεροι σε όλη την διάρκεια οι γηπεδούχοι, οι οποίοι έχασαν και άλλες ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο γκολ. Πέναλτι ζητάει η Ξάνθη για σπρώξιμο του Βάλλα από τους αμυντικούς του Εργοτέλη στο 75’. Η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και προσπάθησε να ανοίξει από νωρίς το σκορ προκειμένου να «ξεκλειδώσει» την άμυνα του Εργοτέλη. Ο Μαρσελίνιο και ο Πόι ήταν οι κινητήριοι μοχλοί για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου χωρίς όμως να μπορούν να πετύχουν κάποιο τέρμα. Στο 30’ Ο Βραζιλιάνος άσος έφτασε κοντά στο γκολ, όμως το πλασέ του κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Δασκαλάκη.

Στην επόμενη φάση και κόντρα στην εικόνα του αγώνα, ο Εργοτέλη άνοιξε το σκορ. Ο Μπούντιμιρ συνεργάστηκε ωραία με τον Ρομάνο και ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ «πάγωσε» τα Πηγάδια. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους.

Το δεύτερη ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο. Ο Νίκος Παπαδόπουλος άφησε τον Σουάνη στον πάγκο και πέρασε στο παιχνίδι τον Μπούγκα. Ο ίδιος παίκτης ένα λεπτό αργότερα είχε δοκάρι με έξυπνο τακουνάκι. Ο ρυθμός δεν άλλαζε στο παιχνίδι. Η Ξάνθη είχε την υπεροχή των κινήσεων προσπαθούσε να φτάσει στην ισοφάριση, ενώ από την άλλη πλευρά ο Εργοτέλης περιοριζόταν όλο και πιο πολύ σε παθητικό ρόλο και προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα.

Στο 75’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ένα σπρώξιμο του Βάλλα από τους αμυντικούς των Κρητικών. Από εκεί και πέρα δεν άλλαξε κάτι και ο Εργοτέλης πανηγύρισε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη.

Πηγή: sport-fm