Το σύνθημα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό έδωσε ο Μάρκο Πάντελιτς, που σε αντίθεση με τον διαιτητή… πίστωσε το γκολ στον Τσίγκα, ενώ για το αν πρέπει να είναι βασικός παρέπεμψε στον Βαλβέρδε!

Ο Σέρβος επιθετικός των «ερυθρολεύκων» σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Novasports μίλησε για τα… πάντα όλα!

«Μπήκαμε με τον καλύτερο τρόπο στο νέο έτος αφού στα δύο τεελτυαάι παιχνίδια κερδίσαμε και διατηρήσαμε την διαφορά των πέντε πόντων που μας χωρίζει από τον Παναθηναϊκό. Αυτό που όλοι θέλουμε είναι στο τέλος της σεζόν να πανηγυρίζουμε με τον κόσμο μας την κατάκτηση του πρωταθλήματος», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Μάρκο Πάντελιτς, ο οποίος ερωτηθείς για το κατά πόσο αισθάνεται την… πατρότητα του πρώτου γκολ του Ολυμπιακού κόντρα στην Κέρκυρα τόνισε:

«Παρακολούθησα τη φάση έπειτα από την εκτέλεση φάουλ. Την στιγμή, όπου πήγαινα να πηδήξω για την κεφαλιά ήρθε ο αντίπαλος (σ.σ. εννοούσε τον Θανάση Τσίγκα) και μου πήρε την μπάλα. Δεν πειράζει, όμως, αυτό που μετράει, είναι ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς και συνεχίσαμε νικηφόρα».

Ο Πάντελιτς όταν ρωτήθηκε για ποιο από τα τέρματα, που σημειώθηκαν την 17η αγωνιστική θα ψήφιζε ως καλύτερο, τόνισε ότι θα ψήφιζε αυτό του Γιώργου Γεωργιάδη του Πανσερραϊκού.

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού ρωτήθηκε και για την καριέρα του στον Ηρακλή: «Πέρασα δυόμιση πολύ όμορφα χρόνια στην Θεσσαλονίκη, όπου έκαναν πολλούς φίλους. Ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία για εμένα».
Όσον αφορά τις επερχόμενες αναμετρήσεις Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ ο Πάντελιτς τόνισε: «Θα γίνουν δύο πολύ καλά παιχνίδια για τον κόσμο και των δύο ομάδων. Σίγουρα θα γίνουν πολύ δυνατά ματς, με πολλά τρεξίματα. Στο τέλος πιστεύω ότι θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι και θα πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί μέσα στο γήπεδο και να τα δίνουμε όλα για την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τον σεβασμό μας».

Ερωτηθείς για το πολύ καλό πρόσωπο, που έδειξε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Κέρκυρα ο «φονιάς» δήλωσε: «Το παιχνίδι με την Κέρκυρα δεν ήταν εύκολο. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο, που προερχόταν από πολύ καλά αποτελέσματα κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και με έναν νέο προπονητή στον πάγκο της.

Προσπαθήσαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και δεν περιμέναμε να παίξουμε μπαλάρα. Θέλαμε απλά να κερδίσουμε Στο πρώτο τέταρτο τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. Βέβαια, οι αντίπαλοί μας δεν μας έκαναν ευκαιρίες Μετά άλλαξε το παιχνίδι, πήραμε τις θέσεις μας, βρήκαμε τον ρυθμό μας και στο τέλος παίξαμε μπαλάρα».

«Τα μπράβο στην άμυνα»
Ο Σέρβος γκολεαδόρ του Ολυμπιακού δεν παρέλειψε να απονείμει τα εύσημα στην άμυνα των «ερυθρόλευκων» η οποία έχει διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην κατάληψη της κορυφής, όπως επίσης καιν για το γεγονός ότι σε όλες οι φετινές εκτός έδρας νίκες του Ολυμπιακού κράτησε το μηδέν στα μετόπισθεν: «Θα πρέπει να απονείμω τα μπράβο για την άμυνά μας. Κρατήσαμε το μηδέν για ακόμη ένα παιχνίδι.

Θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήριά μου στους Τοροσίδη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ Ραούλ Μπράβο, Μοντέστο και Ποτουρίδη, όπως φυσικά και τον τερματοφύλακά μας το Πάρντο, που κάνουν πολύ καλή δουλειά στην άμυνα και μας δίνουν δύναμη και κουράγιο. Μας γεμίζουν με αυτοπεποίθησης, αφού εμείς ξέρουμε ότι θα σκοράρουμε.

Εφόσον πετύχουμε το γκολ, τα πράγματα απλουστεύουν, αφού οι αντίπαλοί μας ανοίγονται και έχουμε τους χώρους να κινηθούμε στις αντεπιθέσεις».

«Ρωτήστε τον κύριο Βαλβέρδε»
Ερωτηθείς για το κατά πόσο κρίνει εάν ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αγωνίζεται με έναν ή δύο επιθετικούς, ο Πάντελιτς απάντησε με διπλωματικό τρόπο, λέγοντας ότι για τεχνικά ζητήματα υπεύθυνος να απαντήσει είανι ο ποπονητής του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Όσον αφορά τον τρόπο, που αντιμετωπίζουν τον Θρύλο οι αντίπαλοί του, ο Πάντελιτς επεσήμανε: « Οι αντίπαλες ομάδες μας περιμένουν στην κόντρα και εμείς δεν είμαστε ομάδα ότι θα πάνε όλοι μπροστά από το πρώτο λεπτό, Με σύνεση προσπαθούμε να κυκλοφορούμε σωστά την μπάλα, να περιμένουμε την ευκαιρία μας. Μόλις δούμε ότι υπάρχει κενό στην άμυνα των αντιπάλων κάνουμε την τελική προσπάθεια.

Ο επιθετικός είναι για να βοηθάει. Όσες λιγότερες ευκαιρίες χάνει τόσο το καλύτερο για τη ομάδα του. Αυτό που προέχει, είναι όλοι μαζί να δουλεύουν και να μοχθούν για το καλό του συνόλου. Ο πρώτος αμυντικός θα πρέπει να είναι ο επιθετικός.

«Αδέλφια οι οπαδοί Ολυμπιακού-Ερυθρού Αστέρα»
Για την σχέση, που έχει αποκτήσει με τον κόσμο του Ολυμπιακού και τον τρόπο που πανηγυρίζει τα γκολ ο Πάντελιτς είπε: «Ο τρόπος που πανηγυρίζω τα γκολ έχει να κάνει με την συλλογική μου προτίμηση και με το γεγονός ότι προέρχομαι από τον Ερυθρό Αστέρα. Όταν ξεκινούσα την καριέρα μου ήταν να αγωνιστώ στον Ερυθρό Αστέρα. Ξέρω ότι οι οπαδοί Ολυμπιακού και Ερυθρού Αστέρα είναι αδέλφια. Ξέρω πού βρίσκομαι. Αυτός είναι και ο λόγος, που είχα πει ότι απευθυνόμενος στον κόσμο του Ολυμπιακού ότι «είμαι ένας από εσάς».

Για το κλίμα που συνάντησε στον Ολυμπιακό ο Πάντελιτς δήλωσε: «Είναι πολύ καλό το κλίμα στην ομάδα. Παρά το γεγονός ότι ήρθαμε πολλοί καινούριοι παίκτες, αποκτήσαμε πολύ καλή σχέση μεταξύ μας και καταφέραμε να πετύχουμε τα όσα έχουμε πετύχει».

Ο άσος του Ολυμπιακού είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον νέο πρόεδρο της πειραϊκής ομάδας, τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Είναι πολύ κοντά μας έχει πολύ μεγάλο πάθος για την ομάδα. Ξέρουμε και εμείς ότι είναι πάντοτε κοντά μας και ότι αγωνιεί για το καλό της ομάδας. Είναι ένας μεγάλος πρόεδρος .Να ξέρει ότι όλα θα πάνε καλά».

Πηγή: gazzetta.gr