Με το… καλημέρα στα βαθιά θα πέσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Australian Open, το πρώτο Grand Slam της νέας σεζόν του τένις που θα αρχίσει στις 14 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει ως τις 26 του μήνα στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας και νούμερο επτά της παγκόσμιας κατάταξης, θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης. Μάλιστα, οι δύο τους πρόσφατα προπονήθηκαν μαζί.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε και στο United Cup πως ακόμη δεν βρίσκεται στο μάξιμουμ της φυσικής του κατάστασης, αλλά θα χρειαστεί να δείξει μια πολύ καλή βερσιόν του αν θέλει να περάσει καθώς ο Μπερετίνι είναι εξαιρετικός, αν και το 2023 αντιμετώπισε πολλά προβλήματα που τον έριξαν στην κατάταξη. Πάντως, ο «Στεφ» μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς απέναντι του.

Να σημειώσουμε, δε, πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στη μεριά του ταμπλό όπου βρίσκεται και ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Αν περάσει στο δεύτερο γύρο λογικά θα παίξει με τον Τζόρνταν Τόμπσον, στον 3ο γύρο με τον Λορέντσο Μουζέτι και στο 4ο με τον Τέιλορ Φριτζ. Έπειτα, στα προημιτελικά θα βρει μπροστά του τον «Νόλε». Αν έφτανε στα ημιτελικά, βάσει κατάταξης, θα καλούταν να αντιμετωπίσει έναν εκ των Γιανίκ Σίνερ – Αντρέι Ρούμπλεφ. Στην άλλη μεριά του ταμπλό συγκεντρώνονται οι Κάρλος Αλκαράθ, Ντανίλ Μεντβέντεφ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Κόντρα στη Νάο Χιμπίνο η Μαρία Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη, από τη μεριά της, πηγαίνει στο Australian Open με πολλές ελπίδες μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις της στο United Cup. Με σκοπό να διαγράψει τις κακές εμπειρίες της από τα περσινά Grand Slams, θέλει να μπει δυνατά από τον πρώτο γύρο, όπου θα αναμετρηθεί με τη Νάο Χιμπίνο.

Η 29χρονη από την Ιαπωνία, νούμερο 92 της παγκόσμιας κατάταξης, είναι μια βατή αντίπαλος για την Σάκκαρη, η οποία την είχε νικήσει το 2020 στο Australian Open με 2-0 σετ. Να σημειώσουμε πως η Μαρία Σάκκαρη είναι το νούμερο οκτώ στο ranking της ATP.

Έπειτα στο δρόμο της θα βρεθούν μια εκ των Μπαλ – Αβανεσιάν, στον 3ο γύρο είτε η Μέρτενς είτε η Κόστιουκ και στον 4ο γύρο η λογική λέει πως αντίπαλός της θα είναι ή η Μάγκντα Λινέτ ή η Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια. Στα προημιτελικά θα παίξει είτε με την Κόκο Γκοφ είτε με την Καρολίν Γκαρσία. Αν φτάσει στον ημιτελικό απέναντί της θα βρει, βάσει κατάταξης, την κάτοχο του τίτλου, Αρίνα Σαμπαλένκα ή την Ονς Ζαμπέρ. Μονάχα στον τελικό θα μπορούσε να παίξει με την Ίγκα Σφιόντεκ, που έχει στη δική της μεριά του ταμπλό την άκρως φορμαρισμένη Ελένα Ριμπακίνα.