Σε ένα ματς με τρία πέναλτι, δύο αποβολές, δύο γκολ που ακυρώθηκαν μέσω VAR και διακοπή για σχεδόν μία ώρα στις καθυστερήσεις, ο Ολυμπιακός έμεινε στο 2-2 με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για τη 13η αγωνιστική της Stoiximan Super League και κινδυνεύει να δει τη διαφορά από την κορυφή να μεγαλώνει.

Μετά τη συντριβή από τη Φράιμπουργκ στο Europa League, αποτέλεσμα που έχει φέρει πάμπολλα σενάρια για απόλυση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, οι Ερυθρόλευκοι πήγαν στη Θεσσαλία με στόχο τη νίκη που θα έφερνε ξανά την ηρεμία αλλά το παιχνίδι δεν άρχισε καλά για αυτούς…

Στο 16′ ο Γκαρσία έφυγε στην πλάτη της άμυνας και ανατράπηκε από τον Ρέτσο, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να δείξει πέναλτι -αφού πήγε στο VAR- και κόκκινη κάρτα στον αμυντικό των Πειραιωτών. Πέναλτι που εκτέλεσε στο 20′ ο Μωραΐτης, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει και τον παίκτη του Βόλου να κάνει το 1-0 στην επαναφορά.

Ο Μαρτίνεθ έβγαλε τον Μπιέλ για να βάλει τον Έσε στο 23′ αφού η αποβολή του Ρέτσου τού άλλαξε το πλάνο, με τον Ολυμπιακό να προσπαθει να αντιδράσει στη συνέχεια και να έχει μεγάλη ευκαιρία στο 34′ με τον Ελ Κααμπί μετά την κάθετη του Μασούρα αλλά ο Κόστιτς βγήκε και έδιωξε.

Το παιχνίδι, γενικά, δεν είχε καλό ρυθμό αφού υπήρχαν πολλές διακοπές για φάουλ, με τους Ερυθρόλευκους να καταφέρνουν πάντως να φτάσουν στην ισοφάριση πριν το ημίχρονο: Το μαρκάρισμα στον Μπιανκόν στο 39′ είχε ως αποτέλεσμα ο ρέφερι να πάει ξανά στο VAR και τελικά έδειξε το σημείο του πέναλτι, από όπου ο Ελ Κααμπί εκτέλεσε στο 43′ και έκανε το 1-1.

Παρ’ όλα αυτά, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Κόμπα από την καρδιά της περιοχής που απέκρουσε δύσκολα ο Πασχαλάκης, για να έρθει στο 45’+12′ η αριθμητική ισορροπία αφού αποβλήθηκε και παίκτης των Θεσσαλών και συγκεκριμένα ο Μύγας με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το πρώτο ημίχρονο, με λίγα λόγια, ήταν γεμάτο και το δεύτερο ήταν… ακόμη περισσότερο αφού συνέβησαν τα πάντα. Καταρχάς, στο 50′ ο Βόλος πήρε ξανά πέναλτι, αυτή τη φορά για το μαρκάρισμα του Ιμπόρα στον Μωραΐτη με το σώμα, με τον Γκαρσία να εκτελεί στο 51′ και να κάνει το 2-1. Οι Θεσσαλοί, όμως, δεν πρόλαβαν να χαρούν το προβάδισμα αφού στο 54′ το αυτογκόλ του Καλογερόπουλου μετά τη σέντρα του Ροντινέι έφερε το 2-2.

Η γρήγορη ισοφάριση έδωσε ψυχολογική ώθηση στους Πειραιώτες, οι οποίοι στα επόμενα λεπτά μπορούσαν να κάνουν την ανατροπή. Το σκαστό σουτ του Μασούρα στο 56′, όμως, έφυγε ελάχιστα άουτ, ο Σιέλης πρόλαβε να διώξει προ του Ελ Κααμπί στο 57′ και στο 60′, μετά την έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Μασούρας με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ, προκαλώντας την οργή των φιλοξενούμενων.

Το ματς, επομένως, παρέμεινε στο 2-2 και από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες έψαχναν το τρίτο γκολ, το οποίο πίστεψαν ότι βρήκαν οι Ερυθρόλευκοι στο 89′, όταν ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά μετά το φάουλ του Φορτούνη και την πρώτη κεφαλιά του Ελ Αραμπί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Όπως είχε γίνει νωρίτερα και με το γκολ του Μασούρα όμως, έτσι κι αυτό ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ.

Γεγονός που προκάλεσε εκνευρισμό στους οπαδούς του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση με την αστυνομία. Από τη μία πλευρά σπασμένα καθίσματα και ρίψη αντικειμένων, από την άλλη δακρυγόνα, το αποτέλεσμα τελικά ήταν η διακοπή του αγώνα για 54 λεπτά, με τον κόσμο να αποχωρεί από τις εξέδρες και τους παίκτες των δύο ομάδων να φεύγουν για τα αποδυτήρια.

Και όταν, τελικά, επέστρεψαν, οι Ερυθρόλευκοι… αρνήθηκαν να παίξουν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλάζοντας απλά πασούλες μέχρι να ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Μύγας, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα (32′ Κίτσος), Γκλάβτσιτς, Τρουιγιέ, Άλχο, Κόμπα (76′ Κορνέτ), Μωραϊτης (59′ Ασλανίδης), Γκαρσία.

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Ρέτσος, Ορτέγκα, Καμαρά (72′ Καρβάλιο), Ιμπόρα, Φορτούνης, Μπιέλ (23′ Έσε), Μασούρας (83′ Ελ Αραμπί), Ελ Κααμπί.