Με τον Ρόμελου Λουκάκου να πετυχαίνει 4 γκολ το Βέλγιο διέλυσε με 5-0 το Αζερμπαϊτζάν και τερμάτισε στην 1η θέση του ομίλου του στα προκριματικά του Euro 2024, έχοντας πλέον ως στόχο να παρουσιαστεί σε καλή κατάσταση στα γήπεδα της Γερμανίας το προσεχές καλοκαίρι με στόχο να προχωρήσει πάρα πολύ στη διοργάνωση.

Το Βέλγιο είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση και αφού είχε την ευκαιρία να πάρει και την 1η θέση του ομίλου δεν την άφησε να πάει χαμένη. Το μόνο που είχε να κάνει η ομάδα του Ντομένικο Τεντέσκο ήταν να νικήσει εντός έδρας το Αζερμπαϊτζάν και το έκανε με το ευρύ 5-0 έχοντας για απόλυτη πρωταγωνιστή τον Λουκάκου.

Ο Big Rom άνοιξε το σκορ στο 17′, έκανε το 2-0 στο 26′, δύο λεπτά μετά την αποβολή του Ισραφίλοφ για τους φιλοξενούμενους, έκανε χατ-τρικ στο 26′ για το 3-0 και σκόραρε και στο 30′ για το 4-0 με 4 δικά του γκολ! Στο ημίχρονο, επομένως, αντικαταστάθηκε αφού δεν υπήρχε λόγος να κουραστεί περισσότερο, με τους Βέλγους να χαλαρώνουν στη συνέχεια και να βάζουν το 5ο γκολ, για το τελικό 5-0, με τον Τροσάρ στο 90′.

Όσο για το άλλο παιχνίδι του ομίλου ανάμεσα σε δύο ομάδες που είχαν αποκλειστεί, η Σουηδία με γκολ των Κλάεσον (22′) και Φόρσμπεργκ (55′) καθάρισε με 2-0 την ουραγό Εσθονία.

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Βέλγιο – Αζερμπαϊτζάν 5-0
Σουηδία – Εσθονία 2-0

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Βέλγιο 20
Αυστρία 19
Σουηδία 10
Αζερμπαϊτζάν 7
Εσθονία 1