Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημά του, Κέντρικ Ναν, υποδέχτηκε ο Παναθηναϊκός, το μεσημέρι της Τρίτης (7/11).

Το αεροσκάφος που μετέφερε τον Αμερικανό προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο μετά τις 13:00. Ο 29χρονος Αμερικανός combo guard θα υποβληθεί τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία θα μεταβεί στο ΟΑΚΑ για να γνωρίσει τον Εργκίν Αταμάν και τους συμπαίκτες του στους «πράσινους».

Ο Ναν ίσως συμπεριληφθεί στην αποστολή για το Βερολίνο, ενόψει του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Άλμπα, την ερχόμενη Παρασκευή (10/11, 21:00), στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Euroleague.

Μιλώντας στους εκπροώπους του Τύπου, τόνισε: «Νιώθω υπέροχα, μεγάλη πτήση, είμαι λίγο κουρασμένος αλλά είμαι ενθουσιασμένος που είμαι εδώ».

Για το τι τον έπεισε να έρθει: «Το να είμαι εδώ στην Αθήνα, η άνεση για την οικογένειά μου. Ο Παναθηναϊκός είναι σπουδαίο κλαμπ με ιστορία. Οι παίκτες, οι προπονητές ταιριάζουν με τον τρόπο παιχνιδιού μου».

Για το αν μίλησε με κάποιον στην Αθήνα: «Έχω μερικούς φίλους που έχουν παίξει στην Ευρώπη και μίλησαν με καλά λόγια για την Αθήνα, οπότε είμαι ενθουσιασμένος που ήρθα».

Για το αν μίλησε με τον Αταμάν: «Ναι, μίλησα με τον κόουτς και αυτός είναι ένας από τους λόγους που ήρθα. Ήρθα για να είμαι ο εαυτός μου, σκοράρω, να ηγηθώ και να κερδίσουμε παιχνίδια».

Για το αν θα είναι έτοιμος την Παρασκευή: «Θα μπορούσα να παίξω και αύριο αν είχαμε παιχνίδι».

Για τους στόχους του: «Ο στόχος είναι να επιστρέψω στο ΝΒΑ κάποια στιγμή. Φέτος τα πράγματα ήταν περίπλοκα. Ελπίζω να τα πάμε καλά και να επιστρέψω στο NBA. Ένας στόχος μου είναι το να κερδίσω πρωτάθλημα. Μπορώ να προσφέρω ηγετικά στοιχεία. Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τους συμπαίκτες μου».

Στο μεταξύ, ο Τούρκος τεχνικός το βράδυ της Δευτέρας (6/11) μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Απόλλωνα Πάτρας για την Basket League αποκάλυψε την επιθυμία του να ενσωματωθεί άμεσα στη δυναμική της ομάδας ο Αμερικανός άσος.

Ο έμπειρος προπονητής είπε χαρακτηριστικά για τον πρώην παίκτη των Μαϊάμι Χιτ και Λος Άντζελες Λέικερς: «Από την Τετάρτη (8/11) θα ξεκινήσει προπονήσεις με την ομάδα. Θα περιμένω να δω σε τι κατάσταση βρίσκεται, αλλά αν σκεφτούμε ότι η Euroleague είναι άκρως απαιτητική, αυτό σημαίνει πως θα τον εντάξουμε άμεσα στο ρόστερ».