Η αρχή της φετινής αγωνιστικής σεζόν δεν προμήνυε σε τίποτα την πορεία που θα ακολουθούσε η επαρχιακή ομάδα της Λάρισας. Μια αρχή γεμάτη προσδοκίες και φιλοδοξίες που με το πέρας της πρώτης αγωνιστικής περιόδου κατέρρευσαν. Μεταγραφές ποδοσφαιριστών με μεγάλες αγωνιστικές περγαμηνές και σπουδαία πορεία, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον διεθνή Καμερουνέζο, πρώην άσο της Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι, Γκέρεμι.

Με τον Παπακώστα στον πάγκο που έδωσε μια νέα δυναμική στους «βυσσινί» και συνέβαλε καθοριστικά στην παραμονή της ομάδας στην πρώτη τη τάξει κατηγορία την περσινή σεζόν. Και ασφαλώς με αποκορύφωμα την μετακόμιση από το ιστορικό «Αλκαζάρ» στο νέo, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, στολίδι του Κάμπου, το AEL FC ARENA.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής περιόδου, η Λάρισα βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογικής κατάταξης με μόλις 11 βαθμούς συγκομιδή. Δύο νίκες και πέντε ισοπαλίες σε 15 αγώνες είναι ο απολογισμός του πρώτου γύρου, με την νέα χρονιά να ξεκινά με το χειρότερο ποδαρικό μετά την βαριά ήττα από τον Ατρόμητο και την έκρηξη της οργής του «λαού» της ομάδας. Ενός κόσμου που αναζητά να αποδώσει ευθύνες επί παντός υπευθύνου.

Οι μεταγραφικές επιλογές της διοίκησης δημιούργησαν αρχικά ένα κλίμα ικανοποίησης και ελπίδες για μια καλύτερη πορεία φέτος Οι ποδοσφαιριστές ωστόσο, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και δεν ανταποκρίθηκαν στις αυξημένες προσδοκίες, τόσο της ίδιας της ΠΑΕ, όσο και των ένθερμων και πιστών υποστηρικτών της. Και σειρά πήραν οι αλλαγές προπονητών, με τον Παπακώστα να αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία της Λάρισας, αφού δεν κατόρθωσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δεν έδωσε στην ομάδα ένα σαφή αγωνιστικό προσανατολισμό παρά την πίστωση χρόνου που του δόθηκε. Η έλευση του Άντερσεν δεν άλλαξε καθόλου τα πράγματα και οι «βυσσινί» βαδίζουν από το κακό στο χειρότερο, βρισκόμενοι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Οι ευθύνες Πηλαδάκη και τα λαϊκά δικαστήρια!

Οι μεταγραφικές επιλογές του ισχυρού άντρα του Κάμπου, εκ του αποτελέσματος, δεν «περπάτησαν». Έδειξε έντονη αδυναμία να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του κόσμου, ο οποίος του χρεώνει πολλά και να προστατέψει την ομάδα από τις διαιτητικές αποφάσεις για τις οποίες υπάρχουν μεγάλα παράπονα. Οι ένθερμοι οπαδοί της Λάρισας συχνά παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, μη ανεχόμενοι την κατάσταση. Από το μοίρασμα επιστολών στους παίκτες απαιτώντας ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο έως και τα πρόσφατα γεγονότα της «επίθεσης» κατά ομάδας μετά την βαριά ήττα από τον Ατρόμητο.

FC ARENA… χωρίς βαθμό!

Τα εγκαίνια του νέου γηπέδου είναι πλέον πραγματικότητα, κάτι που ο κόσμος της Λάρισας περίμενε χρόνια. Ένα ομολογουμένως πραγματικό στολίδι για τον κάμπο και το ελληνικό ποδόσφαιρο που δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερες βλέψεις στους φιλάθλους για τις χαρές που θα «γεύονταν» εκεί. Τα αποτελέσματα των αγώνων εντούτοις, δεν έχουν επιτρέψει στον κόσμο να πανηγυρίσει. ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και ΑΕΚ(κύπελλο) έχουν περάσει νικηφόρα από το AEL FC ARENA και οι οπαδοί ακόμα αναμένουν να χαρούν στο «παλάτι» τους.

Και τώρα τι;

Και τώρα λοιπόν τι επιφυλάσσει η συνέχεια; Αναμφισβήτητα η βαθμολογική κατάσταση της Λάρισας εγκυμονεί κινδύνους, καθώς συνιστά το φαβορί για υποβιβασμό με τα ισχύοντα δεδομένα. Η Λάρισα δείχνει ανήμπορη να ανατρέψει μια κατηφορική πορεία που δεν της αρμόζει. Τίποτα ασφαλώς δεν μπορεί να υπονομεύσει την ιστορία, τις διακρίσεις, τους τίτλους και την ευρωπαϊκή πορεία του συλλόγου. Και προπάντων τίποτα και κανένας δεν δικαιούται να διαψεύσει τις φιλοδοξίες του κόσμου και να «προδώσει» την αγάπη του για την ομάδα.

Αναλυτικά και με αριθμητικά δεδομένα:

1η Λάρισα – Ατρόμητος 1-0

2η Λάρισα – Καβάλα 0-0

3η Ηρακλής – Λάρισα 1-0

4η Λάρισα – Κέρκυρα 1-1

5η Πανσερραϊκός – Λάρισα 1-0

6η Λάρισα – Αστέρα Τρίπολης 0-2

7η Ολυμπιακός Βόλου – Λάρισα 1-1

8η Λάρισα- Skoda Ξάνθη 3-0

9η Άρης – Λάρισα 1-1

10η Παναθηναϊκός – Λάρισα 1-1

11η Λάρισα – Πανιώνιος 0-1

12η Εργοτέλης – Λάρισα 2-1

13η Λάρισα – ΠΑΟΚ 1-2

14η ΑΕΚ – Λάρισα 4-0

15η Λάρισα – Ολυμπιακός 0-1

16η Ατρόμητος – Λάρισα 3-0

Πηγή: gazzetta.gr