Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συμφώνησε σε τριετή επέκταση του συμβολαίου του με τους Μιλγουόκι Μπακς για 186 εκατομμύρια δολάρια που τον «δένει» με την ομάδα του NBA ως τη σεζόν 2027-28, εφόσον κάνει χρήση της οψιόν που έχει πλέον στη διάθεσή του και δίνει γίνει free agent το 2027.

Με αυτή την κίνηση ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα λάβει περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια λιγότερα από το 2025 ως το 2028 σε σύγκριση με το αν υπέγραφε την ανανέωσή του το καλοκαίρι του 2024, που θα του εξασφάλιζε κι έναν παραπάνω χρόνο εγγυημένων χρημάτων. Τι σημαίνει, όμως, η ανανέωση για το μέλλον του ίδιου και της ομάδας του;

Αφοσίωση και ευελιξία

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με αυτόν τον τρόπο δείχνει την αφοσίωσή του στους Μιλγουόκι Μπακς και πως κρατάει το λόγο του. Έστειλε μήνυμα στην ομάδα πως όσο εκείνη θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να είναι διεκδικήτρια του πρωταθλήματος, εκείνος δεν θα έχει λόγο για να κοιτάξει αλλού.

Έπειτα, προσφέρει ευελιξία και στις δύο πλευρές. Ο Γιάννης στα 32 του θα μπορέσει να επιλέξει να ζήσει μια άλλη εμπειρία, αν το επιθυμήσει ή να ανανεώσει εκ νέου μακροχρόνια με τους Μιλγουόκι Μπακς. Η απόφασή του, όμως, ασυνήθιστη για σταρ του δικού του επιπέδου που σπανίως αφήνουν να πέσει κάτω έστω και σεντ, τον βοηθάει να τοποθετηθεί καλύτερα το κλαμπ στο κυνήγι των αθλητικών του στόχων.

Οι Μπακς δεν είναι αγαπημένος προορισμός των καλύτερων παικτών του NBA όταν αυτοί μένουν ελεύθεροι ή όταν ζητούν μεταγραφές. Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ είχε ζητήσει από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς να τον δώσουν στους Μαϊάμι Χιτ. Οι Μπακς έμοιαζαν με συμβιβασμό όταν εμφανίστηκαν στον ορίζοντα.

H βελτίωση της ομάδας

Ωστόσο, με τον εξαιρετικό γκαρντ «δεμένο» με συμβόλαιο ως τη σεζόν 2025-26 (για την 26-27 έχει οψιόν να μείνει ελεύθερος), οι Μπακς έχουν σίγουρα δύο αστέρες πάνω στους οποίους μπορούν να χτίσουν σταθερά ομάδες που θα διεκδικούν το πρωτάθλημα. Επιπλέον, στο μέλλον τα συμβόλαια των Μπρουκ Λόπεζ και Κρις Μίντλετον μπορούν να γίνουν ελκυστικά ως ανταλλάγματα προκειμένου η ομάδα να γίνει πιο νεαρή, αφού με εξαίρεση τον Γιάννη Αντετοκούνμπο όλα τα υπόλοιπα στελέχη του «κορμού» τους είναι πάνω από 30 ετών.

Το παραπάνω συν τα εκατομμύρια που γλιτώνουν οι Μπακς βραχυπρόθεσμα μπορεί να γίνουν τα «εργαλεία» της ομάδας για να ενισχυθεί μιας και οι μεταγραφές του Τζρου Χόλιντεϊ και του Ντέιμιαν Λίλαρντ έχουν ουσιαστικά αποδεκατίσει το κεφάλαιο των επιλογών του draft μπορεί να ανταλλάξει ο general manager Τζον Χορστ για να αποκτήσει νέους παίκτες.