«Καζάνι που βράζει» είναι οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά την απόφαση της οικογένειας Γκλέιζερ που ελέγχει τον σύλλογο να μην τον πουλήσει στον Σεΐχη Γιάσιμ από το Κατάρ, του οποίου η πρόταση έφτανε συνολικά στα επτά δισ. ευρώ για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών καθώς και για επενδύσεις σε υποδομές.

Τώρα, παρόλο που ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ ετοιμάζεται να αγοράσει το 25% των μετοχών για περίπου 1,5 δισ. ευρώ και να αναλάβει το «τρέξιμο» των ποδοσφαιρικών επιχειρήσων του κλαμπ σε μια προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα, το κοινό παραμένει στα… κάγκελα και οι Γκλέιζερ φοβούνται πως θα ξεσπάσουν επεισόδια.

Έτσι, θα αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας στο γήπεδο «Ολντ Τράφορντ» για τα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια της Μάντσεστερ Γιουνάτεντ τόσο στην Premier League όσο και στο Champions League. Η αρχή θα γίνει από το ματς με την Κοπεγχάγη για την ευρωπαϊκή διοργάνωση την ερχόμενη Τρίτη (24/10). Θα υπάρχουν περισσότεροι αστυνομικοί, αλλά και περισσότεροι σεκιούριτι.

Οι οπαδοί νιώθουν εξαπατημένοι από τους Γκλέιζερ για ακόμη μια φορά. Η χρονοβόρα διαδικασία πώλησης που είχαν ανακοινώσει κατέληξε σε φιάσκο μιας και αποδείχθηκε πως τουλάχιστον για την ώρα δεν έχουν διάθεση να αφήσουν το κλαμπ από τον έλεγχό τους. Άλλωστε, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παράγει τεράστια ποσά και είναι τεράστιο περιουσιακό στοιχείο.

Το ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι

Το μεγάλο «μπαμ», όμως, φοβούνται οι υπεύθυνοι του κλαμπ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Daily Mail», ίσως να γίνει στο εντός έδρας ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι για το πρωτάθλημα Αγγλίας στις 29 του μήνα. Ήδη στα social media υπάρχει κάλεσμα από διάφορες οργανώσεις οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είτε να μποϊκοτάρουν το ματς και να μην εμφανιστούν ή να εμφανιστούν και μετά από λίγα λεπτά να φύγουν αφήνοντας άδειες τις εξέδρες.

Στο μεταξύ, η αστυνομία του Μάντσεστερ ανέφερε πως εργάζεται στενά με τον σύλλογο προκειμένου να αποτρέψει πιθανά επεισόδια. Στη Γιουνάιτεντ δεν έχουν ξεχάσει την εισβολή των οπαδών στο γήπεδο το 2021 σε ντέρμπι με την Λίβερπουλ. «Οι αστυνομικοί θα είναι σε εμφανή σημεία για να είναι δεδομένη η ασφάλεια του κοινού, αλλά παράλληλα θα εξασφαλίσουν και το δικαίωμα σε μια ειρηνική διαμαρτυρία. Θα επιχειρήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε όλοι να μπορέσουν να χαρούν τα παιχνίδια και να μην υπάρξουν ταραχές», ανέφερε χαρακτηριστικά η αστυνομία.