Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μπορεί να αποδειχθεί η λύση ανάγκης που αναζητά η Μπάγερν Μονάχου για το κέντρο της άμυνάς της. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «BILD» οι Βαυαροί τον έχουν στην λίστα τους.

Η πρωταθλήτρια της Bundesliga πρόσφατα πέρασε από… δοκιμαστικό τον Ζερόμ Μπόατενγκ – ο οποίος έκτοτε έχει συνδεθεί με τον Ολυμπιακό – αλλά τελικά δεν του πρόσφερε συμβόλαιο για λόγους που δεν είχαν να κάνουν μονάχα με το αγωνιστικό σκέλος, αλλά και τα εξωαγωνιστικά προβλήματα του Γερμανού αμυντικού.

Ο Παπασταθόπουλος, πάνω που έμοιαζε να τα έχει βρει με την Μπέτις, είδε το deal να «ναυαγεί». Είναι ελεύθερος έπειτα από δυόμιση χρόνια στον Ολυμπιακό κι ως εκ τούτου μπορεί να υπογράψει με κάποια ομάδα ακόμη και αυτή την περίοδο.

Ξέρει τον Τούχελ και το πρωτάθλημα

Στα υπέρ του 35χρονου Έλληνα κεντρικού αμυντικού είναι η καλή σχέση που έχει με τον προπονητή της Μπάγερν Μονάχου, Τόμας Τούχελ, καθώς οι δύο τους είχαν σε γενικές γραμμές μια καλή συνεργασία στην Ντόρτμουντ. Παράλληλα, «μετράει» και πως έχει παίξει επτά σεζόν στην Bundesliga με τις φανέλες των Βεστφαλών και προηγουμένως της Βέρντερ Βρέμης.

Η Μπάγερν Μονάχου έχει μεγάλη ανάγκη για κεντρικό αμυντικό έπειτα από τους τραυματισμούς των Ματάις ντε Λιχτ και Νταγιό Ουπαμεκανό που μείωσαν περαιτέρω τις αμυντικές επιλογές του Τούχελ έπειτα και από τις πωλήσεις των Λούκας Ερναντέζ στην Παρί Σεν Ζερμέν και Μπενζαμέν Παβάρ στην Ίντερ το καλοκαίρι.