Η Μαρία Σάκκαρη θα διεκδικήσει τον τίτλο του τουρνουά τένις Guadalajara Open κόντρα στην Αμερικανίδα, νούμερο 111 στον κόσμο, Καρολάιν Ντόλχαϊντ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με εντυπωσιακή εμφάνιση, που ξεσήκωσε το «Estadio Akron» στη Γουαδαλαχάρα του Μεξικού, νίκησε με 2-0 σετ (6-3, 6-0) την Καρολίν Γκαρσία και πέρασε στον τελικό.

Το παιχνίδι είχε βαφτιστεί από τους διοργανωτές και τα μεξικανικά ΜΜΕ ως «το ματς». Το νούμερο εννιά στον κόσμο κόντρα στο νούμερο 11. Το νούμερο δύο του ταμπλό εναντίον του νούμερο τρία, τα δύο μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου μετά από τον αναπάντεχο αποκλεισμό της Ονς Ζαμπέρ στον 3ο γύρο του θεσμού.

Και το ματς άρχισε καλά. Προηγήθηκε με 1-0 η Μαρία Σάκκαρη. Απάντησε η Καρολίν Γκαρσία ισοφαρίζοντας σε 1-1 κι έπειτα άρχισε η… επίθεση από το σερβίς. Εξαιρετική στο πρώτο σερβίς, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχτισε διαφορά, απέκτησε μομέντουμ, οι καλές αποφάσεις διαδέχονταν η μια την άλλη κι έτσι προηγήθηκε με 5-2.

Η Γαλλίδα μείωσε σε 5-3 κι έμεινε στο ματς, αλλά ακολούθως η Μαρία Σάκκαρη σέρβιρε για να πάρει το πρώτο σετ. Και το κατάφερε σχετικά εύκολα. Έμοιαζε ασταμάτητη σ’ εκείνο το σημείο του ματς.

Με το παθιασμένο κοινό στο «Estadio Akron» παραδομένο στη Μαρία Σάκκαρη – ιδίως αφότου φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής Μεξικού μετά από τη νίκη της με 2-0 επί της Εμιλιάνα Αράνγκο στον προημιτελικό – και να ακούγεται που και που το αγαπημένο τους σύνθημα: «Maria hermana ya eres mexicana» (Μαρία ερμάνα για έρες μεχικάνα, δηλαδή Μαρία αδερφή είσαι ήδη Μεξικανή), το μομέντουμ είχε μια κατεύθυνση.

Η Μαρία Σάκκαρη «τρεφόταν» από την ενέργεια κι άρχισε με break το δεύτερο σετ. Υπερασπίστηκε το σερβίς της κάνοντας το 2-0 στα games με έξυπνες κινήσεις, βλέποντας πως η αντίπαλός της έπαιζε υπό μεγάλη πίεση. Η «SakkAttack» είχε πάρει φόρα. Με νέο break έγραψε το 3-0. Πάλευε σαν λέαινα η Καρολίν Γκαρσία για να μείνει ζωντανή στο ματς, αλλά η Σάκκαρη ήταν σε άλλο επίπεδο κι έκανε το 4-0. Τα άλλα δύο games έπεσαν σαν ώριμα φρούτα. Δεν είχε πια αντίπαλο.

Τώρα, πάει για το τρόπαιο, τον πρώτο τίτλο της WTA 1000 και δεύτερο στο σιρκουΐ στην καριέρα της. Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν πέρασε στον τελικό στη Γουαδαλαχάρα.